• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Indiánky
Napište svůj komentář k receptu

Indiánky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indiánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílek
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      balení dětské piškoty nebo linecká kolečka
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým pohybem směrem nahoru nanášíme sníh. Dáme na chvíli do lednice vychladit a poléváme čokoládovou polevou (dobrá j i poleva z bílé čokolády) pomocí obracečky - taková velká lžíce s dírami na tu indiána postavíme, a polévkovou lžicí poléváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
2
Tip: nejlepší jsou čerstvá vejce u starších před šleháním do bílek přidám ještě nepatrnou špetičku soli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indiánky z cukrárny Myšák

Indiánky z cukrárny Myšák

Indiánky II.

Indiánky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • neřeknu | 12. 11. 2015 15:02

    sswss

  • neřeknu | 12. 11. 2015 15:02

    sswss

  • liliana | 20. 12. 2014 21:33

    ahoj, šleháš bílky a cukr dohromady?

  • liliana | 20. 12. 2014 21:31

    Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.

  • zaneta | 10. 12. 2014 17:32

    Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.

  • katka | 27. 2. 2014 13:55

    Vždy když dělám tento sníh, nerozpustí se mi všechen cukr, ať šlehám jak dlouho chci nad parou, sníh mi potom "vodnatí", kde dělán chybu? Zkoušela jsem i s cukrovým rozvarem z jiných receptů, se stejným výsledkem. Poradí mi někdo? Děkuji. O:-) :'( :-\ =-O

  • Unka K | 16. 11. 2013 18:25

    Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .

  • czech | 10. 11. 2013 20:46

    pani máťe otrasnú čestinu ale ten recept je fajn.

  • Lenka Bliznáková | 5. 7. 2013 13:01

    Vynikající, jako z cukrárny. Dalo mi to na 42 mini indiánků.

  • Jana | 17. 6. 2013 20:09

    Zkuste do hotového sněhu (před nanesením na piškoty) všlehat rozmačkané borůvky nebo jahody ;-)

  • Jana | 5. 6. 2013 17:30

    Mně to vyšlo na 37 mini indiánků. Byly skvělé, určitě je ještě udělám.

  • Mišelka | 12. 5. 2013 20:19

    Ahoj, může mě někdo říct kolik z této dávky udělám mini idiánků? Děkuji :-)

  • Marcela | 31. 3. 2013 17:03

    Ahojky, Martino hrnce do sebe musí zapadat. Do věršího hrnce dáš vodu, tak aby se dno toho menšího dotýkalo hladiny. Voda by se neměla vařit. Doporučuji šlehat ve vodní lázni dokud hmota nezhoustne, potom vyndej a šlehej ještě cca 3 minuty. Pokud chcete mít indiánky hezky celé polité, poradím jednu vychytávku - po vytvoření je nechte zaschnout. Mezi tím si připravte čokoládu, nalijte ji do vyššího šálku a indiánky v čokoládě namáčejte. Nebojte, nespanou ;-) a neutopí se ;-) Hezké tvoření a dobrou chuť

  • Bopik | 7. 12. 2012 10:01

    já je dělám aby se jedly druhý, max. třetí den.

  • Markét | 2. 12. 2012 12:07

    Ahojda, jakou mají trvanlivost a kdy je mám asi tak začít dělat aby vydrželi na Vánoce? Mohu už dnes? Díky za odpověď

  • Renata | 26. 11. 2012 10:43

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Bopik | 23. 12. 2011 21:08

    Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)

  • Bopik | 23. 12. 2011 21:08

    Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)

  • kacudka | 20. 12. 2011 16:47

    výborné :-) vyšlo mi cca 50 menších

  • Martina | 11. 8. 2011 14:19

    Mám taky otázku mě to nejde nestuhne mi to nad tou párou nevim jestli to dělám dobře vezmu 2hrnce a do jednoho vodu potom ten druhej stejně velkej a tu páru dusim a šlehám šlehala jsem 10 min. anic divné nevim jestli to dělá ten cukr nebo co?? :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

    GOOD

  • Anonymous | 27. 1. 2011 12:03

    Vřele doporučuji

  • Punktu | 18. 12. 2010 09:33

    A když je hmota teplá, tak s ní hned zdobíme? :-) jinak super recept ;-)

  • dzudy
    dzudy | 6. 12. 2010 20:28

    Musíte mít drátěné očko s držátkem. Naberete trochu uvařeného cukru a když do něj fouknete jako do bublifuku, dělá se cukrová bublina. Když ne, vaříte dál :-)

  • kuchar roman | 5. 12. 2010 09:35

    no kdyz ale nekdo nema el.slehac tak to musi delat rucne.sice dele ale vysledek ujde :-| :-|

  • terezaS | 3. 12. 2010 12:57

    Co znamená na bublinu?

  • Fanfan | 18. 11. 2010 14:03

    Neustále mám přebytky bílků a tento recept je zaručeným způsobem, jak je spotřebovat beze zbytku a chutně. Výborné. :-)

  • dudušek | 10. 11. 2010 17:06

    Děvčata,mám vychytávku.Nemusíte šlehat sníh nad párou,ale krystalový cukr svařit se lžící vody na bublinu a horký zašlehat do sněhu.Drží jak přibitý!!

  • Anna R. | 4. 11. 2010 15:18

    Letos vyzkouším,doporučuji přidat šťávu z citronu, sníh dostane zase úplně jinou chuť. Piškotu před nastříkáním sněhu zkusím pomazat marmeládou.

  • Ivana Šlapáková | 2. 10. 2010 15:21

    Já to šlehám něco mezi pěti až deseti minutami........Víc to nebude.

  • anna Ž. | 2. 10. 2010 12:15

    děkuji za rady. Ani jsem nečekala tak pohotové odpovědi. S tou spirálou to dělávala moje babička a vždycky jsem koukala, jak to tak dlouho může vydržet(to šlehání) Já už jsem zhýčkána el.šlehačem :)

  • Jarka O. | 2. 10. 2010 11:27

    Aničko zkuste sníh podle mého receptu: http://www.recepty.cz/recept/maminciny-kremrole-10020

  • Ivana Šlapáková | 2. 10. 2010 10:11

    Vyučená cukrářka mi poradila, šlehat bílky takovou tou zatočenou spirálou,znaly už naše babičky. tím se sním vyšlehá nejlépe.

  • anna Ž. | 1. 10. 2010 22:44

    Ahoj holky, dámy. dělala jsem je minulý rok na vánoce, a sníh mi z piškotů slehl. Nevíte v čem může být chyba. měla jsem jen takové placičky. Ale i tak to bylo velmi dobré.

  • simča blaščikovičova | 14. 1. 2010 21:46

    hmmm vypadaji skvele napisu si recept a vbrzke dobe udelam

  • Ivana Šlapáková | 26. 12. 2009 19:37

    Opravdu u toho se nedá říct, že se rychle sní.... Ty se rychle sež.... Množství z pytlíku piškotů nevydrží 24 hodin. Indiánky dělám večer, nechám do rána v chladu a ráno polévám čokoládou. Večer už NEJSOU.

  • Roman Raba | 18. 10. 2009 19:21

    Byly výborné, přikládám foto. 1.

  • Ivana Šlapáková | 13. 12. 2008 18:57

    Já je pekla loni na vánoce z několika dávek a několikrát a vždycky zmizly jako první Doporučuji

  • Tereza J. | 24. 12. 2007 14:18

    Marti, druhýkrát vyšľahaj sneh bez pary, obyčajne, až keď je tuhý, postav nad paru a šľahaj , nebude ti horúco a bude to rýchlejšie :))) Použiť môžeš aj moučkový, u nás dostať cukor kryštálový alebo práškový, nič medzi tým, takže používam práškový. Tej ďalšej otázke nerozumiem presne tak ako anonym:)))

  • Anonym | 24. 12. 2007 06:00

    Pro Marti - nevím proč se ptáš, kolik indiánků z toho jde udělat, když v první větě píšeš, že jsi je právě dodělala a tuhnou v lednici. Tak kolik ti jich vyšlo? A byly vysoké jako z obchodu nebo spíš taková jednohubka?

  • Marti | 23. 12. 2007 06:00

    Prave jsem je dodelala a ted tuhnou v lednici. Mam jenom par otazek. jak dlouho se ma ten snih slehat. Citila jsem tam porad ten cukr a prsty me palily uz od pary. Myslim, ze jsem to mela v pare asi 5 minut. Da se nejakym zpusobem ten snih i ochutit? Mohu pouzit i moucku cukr?A kolik indianku se tak z toho udela? A jsou vysoke jako z obchodu, nebo je to spise takova jednohubka? Dekuji mockrat.

  • Katy Jančová | 25. 11. 2007 19:15

    Indiánky jsou moc dobré,jen se po nich zaprášilo!Super!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Syrové Chlazení Šlehání Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

100
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
62
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
42
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
40
Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Quinoový salát s hráškem…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Ženy.cz Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Blesk.cz Herečka Bára Mottlová: Takhle originálně manželovi oznámila, že je těhotná

Herečka Bára Mottlová: Takhle originálně manželovi oznámila, že je těhotná

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Indiánci
Indiánci
Indiánky z cukrárny Myšák
Indiánky z cukrárny Myšák
Indická čočka dhal
Indická čočka dhal
Indická kuřecí stehna
Indická kuřecí stehna
  • Recepty.cz
  • Indiánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact