• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indiánci
Napište svůj komentář k receptu

Indiánci

autor: Veronika Bučková Šestáková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indiánci
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • korpus
    • 120
      g bílek
    • 50
      g cukr krupice
    • 40
      g vanilkový pudink
    • 55
      g žloutek
    • 1
      lžíce voda
    • 80
      g hladká mouka
  • sníh
    • 150
      g cukr krupice
    • 125
      ml voda
    • 6
      ks bílek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce jahodový džem
  • suroviny na dokončení
    • 200
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Postup na korpus:
2
bílky vyšleháme s 2/3 cukru na tuhý sníh a všleháme pudinkový prášek.Žloutky s vodou a 1/3 cukru ručně zamícháme metličkou.Obě směsi ručně spojíme a vmícháme prosátou mouku.Směs naplníme do cukrářského pytlíku a hladkou trubičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem plná kolečka o průměru 4 cm.Pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C do světle hnědé barvy cca 6-8 minut.Hotové korpusy necháme vychladnout.
3
Postup na sníh:
4
na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar)-očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku neudělá po vyfouknutí více bublin po sobě.Robot, ve kterém šleháme bílky, zpomalíme a tenkým pramínkem vléváme do bílků cukrový rozvar.Mícháme do úplného vychladnutí.Nakonec přidáme džem a důkladně vymícháme.
5
Dokončení:
6
vychladlým sněhem naplníme cukrářský pytlík s hladkou trubičkou a na vychladlé korpusy stříkáme postupně na sebe 3 vrstvy.Dáme dobře vychladit do lednice.Čokoládu rozehřejeme do tekutého stavu, musí být spíš řidší než hustší a nesmí být horká.Do připravené čokolády namáčíme vychlazené indiánky.
7
Přeji všem ať se povedou jako mě, je to vážně dobrota :)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Návštěva Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Jahodový džem Moučkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Americká buchta

Americká buchta

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
24
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
19
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
16
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
15
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Chuťovky s jemnou pomazánkou
Chuťovky s jemnou pomazánkou
Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Indiánky
Indiánky
Indiánky z cukrárny Myšák
Indiánky z cukrárny Myšák
Indická čočka dhal
Indická čočka dhal
  • Recepty.cz
  • Indiánci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact