• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indiánci
Napište svůj komentář k receptu

Indiánci

autor: Veronika Bučková Šestáková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indiánci
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • korpus
    • 120
      g bílek
    • 50
      g cukr krupice
    • 40
      g vanilkový pudink
    • 55
      g žloutek
    • 1
      lžíce voda
    • 80
      g hladká mouka
  • sníh
    • 150
      g cukr krupice
    • 125
      ml voda
    • 6
      ks bílek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce jahodový džem
  • suroviny na dokončení
    • 200
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Postup na korpus:
2
bílky vyšleháme s 2/3 cukru na tuhý sníh a všleháme pudinkový prášek.Žloutky s vodou a 1/3 cukru ručně zamícháme metličkou.Obě směsi ručně spojíme a vmícháme prosátou mouku.Směs naplníme do cukrářského pytlíku a hladkou trubičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem plná kolečka o průměru 4 cm.Pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C do světle hnědé barvy cca 6-8 minut.Hotové korpusy necháme vychladnout.
3
Postup na sníh:
4
na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar)-očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku neudělá po vyfouknutí více bublin po sobě.Robot, ve kterém šleháme bílky, zpomalíme a tenkým pramínkem vléváme do bílků cukrový rozvar.Mícháme do úplného vychladnutí.Nakonec přidáme džem a důkladně vymícháme.
5
Dokončení:
6
vychladlým sněhem naplníme cukrářský pytlík s hladkou trubičkou a na vychladlé korpusy stříkáme postupně na sebe 3 vrstvy.Dáme dobře vychladit do lednice.Čokoládu rozehřejeme do tekutého stavu, musí být spíš řidší než hustší a nesmí být horká.Do připravené čokolády namáčíme vychlazené indiánky.
7
Přeji všem ať se povedou jako mě, je to vážně dobrota :)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Návštěva Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Jahodový džem Moučkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Chilli con Carne VII.
Chilli con Carne VII.
21
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
16
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Chuťovky s jemnou pomazánkou
Chuťovky s jemnou pomazánkou
Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Indiánky
Indiánky
Indiánky z cukrárny Myšák
Indiánky z cukrárny Myšák
Indická čočka dhal
Indická čočka dhal
  • Recepty.cz
  • Indiánci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact