Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli požadovaný tvar, indián by měl být nejlépe kulatý a upečeme. Vychladlý potřeme rybízovým džemem. Ze 4 bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh. 120 g krystalu zalejeme 6 lžícemi vody a uvaříme "na nit" a vešleháme do sněhu. Tuto teplou hmotu naneseme na korpus, do tvaru polokoule. Polejeme čokoládou polevou, můžeme ještě posypat kokosem a dáme vychladit.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
GAbriela MAtejickova
|21. 11. 2006 08:50
Mockrat dekuji, pani Hano.GM.
Hana Lorencová
|20. 11. 2006 11:11
Uvařit "na nit" znamená vařit delší dobu, za stálého míchání, do husta (když vytáhnete vařečku rozvařený cukr se za ní táhne)
Gabina Matejickova
|19. 11. 2006 18:59
Pani Hano a vsechny kucharky, chystam se na "Vase" indianky:o]..jedine, co bych potrebovala vysvetlit, je to slovni spojeni "UVARIT NA NIT".Predem moc dekuji za odpoved a vsechny kucharky zdravi Gabina.
Tereza Jarčušková
|22. 9. 2006 09:31
Ja pridávam všetky príchute až sdo ušľahaného krému, či sú to orechy, kokos alebo džem. Najprv vyšľahám krém, potom vlastne len tú prísadu prešľahám aby sa pravidelne vmiešala do krému.
Ivana Kašparovská
|22. 9. 2006 09:18
Nemáte někdo zkušenost s přidáním rybízové marmelády do krému? Nevím jestli se přidává před šleháním a nebo až do ušlehané hmoty.
Jana Mrazova
|1. 8. 2006 21:23
Mám vyzkoušeno! Je to na můj vkus strašně sladké, ale jinak docela dobré...Příště bych zkusila udělat korpus na velký pekáč, po upečení vykrájet kolečka a udělat malé indiánky...
Jana z VM
|31. 7. 2006 10:11
Já to teda taky vyzkouším ! Úplně ho vidím......
Hana Lorencová
|28. 7. 2006 19:34
Vyzkoušejte, dopadnete jako já, dobrovolně jsem si ho zakázala dělat. :-)))
Marsí
|28. 7. 2006 10:10
Šmankote miluju indiánky, paní Hanko tohle určitě vyzkouším.Díky za recept.
Hana Lorencová
|27. 7. 2006 10:22
Je to vlastně takový obří indiánek. :-)
Martina N
|26. 7. 2006 22:13
Tak toto sa mojim deťom bude iste páčiť:)
Hana Lorencová
|26. 7. 2006 18:16
Krém chladit nemusíte, polévám ho hned.
Ivana K.
|26. 7. 2006 11:28
Paní Hano, musí se nechat krém na korpusu ztuhnout např. v lednici než na něj naleju polevu?