• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
Napište svůj komentář k receptu

Hybridní sushi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hybridní sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      balíček dlouhozrnná rýže
    • 6
      lžička křen
    • 70
      g uzená šunka
    • nori

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v českých obchodech za studentské ceny, chutná skoro stejně (aspoň mně:), je jednoduché a navíc zdravé. (A přátelské i pro ty, kdo nemusí ryby. ;)
2
**Verze 1. hybridní onigiri**
3
Onigiri jsou japonské rýžové koule. Používá se při nich široká škála surovin, já jsem si to upravila na rýži, křen popř. sojovou omáčku a nějaké maso.
4
Uvaříme rýži tak, aby byla lepkavá. Během vaření se nesolí. Když je hotová, rozprostřeme ji na mělkou mísu a podle chuti dochutíme solí, kořením nebo trochou slazené octové zálivky, kterou se ochucuje sushi rýže. Nemusíme ale přidávat nic.
5
Ruce si namočíme do vody, vezmeme hrst rýže, doprostřed uděláme důlek a naplníme ho lžičkou křenu (omáčkou, zeleninou, tuňákem z konzervy...). Rýži pak rukama zpracujeme do oválného tvaru tak, aby náplň zůstala uprostřed.
6
Vzniklou kouli obalíme plátkem šunky, aby držela, nebo plátkem řasy Nori.
7
Podáváme.
8
**Verze 2. hybridní sushi**
9
Vyrábí se podobně jako klasické sushi s tím rozdílem, že nepoužíváme originální japonské suroviny. Rýži (já používám sáčkovou) rozvaříme, aby lepila. Během vaření se o5 nesolí. Mezitím si připravíme plátky řasy Nori (mořské řasy, k dostání v obchodech se zdravou výživou a možná už i ve větších -marketech), uzenou šunku (v případě, že chcete víc autentické jídlo, uzené plátky lososa), křen a misku se slanou vodou.
10
Řasu Nori rozřízneme na poloviny, aby vznikly obdélníkové plátky. Rýži (podle chuti ochucenou stejně jako rýži na onigiri) rovnoměrně rozprostřeme podél delší strany řasy. Myslete na to, že musíte nechat prostor pro slepení obou stran, až budete váleček rolovat, zkrátka aby se vám vše dovnitř vešlo. Náplň by neměla tvořit silnou vrstvu, jinak se vám řasa nespojí dohromady a vše se bude rozpadat.
11
Vrstvu rýže potřeme uprostřed rovnoměrně křenem. Na křen položíme úzké proužky šunky. Srolujeme. (Řasa Nori se lépe přilepí k sobě, když její konce trochu potřete vodou.) Váleček nakrájíme na notoricky známé kousky, namáčíme v sojové omáčce nebo jíme jen tak. A když už jsme u těch hybridů, pro lepší estetický i gurmánský zážitek můžu doporučit servírovat kousky sushi na plátcích chipsů Senza s příchutí Wasabi. ;)
12
Většinou tyto dva recepty kombinuji, protože řasa Nori sice vydrží dlouho, ale je celkem drahá. Z dvou sáčků rýže vytvořím čtyři onigiri a celý talíř sushi, na které padne jeden a půl plátků Nori. Je to jídlo, které mi vydrží na celý den, a dá se obměňovat podle toho, co mám zrovna v lednici.
13
Osobně mi toto šunkové sushi chutná víc, než jiné počeštělé sushi, které využívá zmražených krevetích tyčinek, ale je to věc chuti každého člověka.
14
Itadakimasu! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miky | 7. 1. 2014 17:27

    to je spíš onigiri než sushi :-\

  • Asuna | 29. 12. 2013 12:13

    No, jak jen to nazvat. Sushi ala Babica. I když na druhou stranu mi přijde, že pro leckterého Čecha je to nejspíš mnohem přijatelnější verze, než japonský originál. A jak už slečna (paní) kuchařka podotkla, jedná se o studentskou levnou verzi. Kdo ví? Třeba to je dobrý :-) Takže vážení rejpalové, sklidníme hormon, uděláme si normální sushi nebo onigiri a těm, co toto nevadí popřejeme dobrou chuť a Itadakimasu.

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:19

    pardón rýže

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:18

    3.Každému chutná něco jiného,ale já bych to asi nejedla(když je to z rozvařené sáčkové ryžr)

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    2.houpe snad hloupé

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    1.Podle mě je to kazení surovin a samotného jídla sushi.

  • ja | 3. 9. 2013 00:02

    Kdyz se ti to nezda, tak to nevar a odpust si houpe komentare.

  • Flaini | 1. 11. 2011 23:05

    Náhodou, dostala sem chuť :)

  • Aneta | 28. 9. 2011 18:04

    To není hybrid, to je zvěrstvo. Ale hlavně, že se to obalí řasou a honosně nazve

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže
Pokrmy Z rýže Červenec Oběd Svačina Vaření Dietní Děti Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Křen Nori Uzená šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
20
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Hustá květáková polévka
Hustá květáková polévka
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hvězdičkové kuličky
Hvězdičkové kuličky
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným přelivem
Chaloupka z perníku
Chaloupka z perníku
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact