• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
Napište svůj komentář k receptu

Hybridní sushi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hybridní sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      balíček dlouhozrnná rýže
    • 6
      lžička křen
    • 70
      g uzená šunka
    • nori

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v českých obchodech za studentské ceny, chutná skoro stejně (aspoň mně:), je jednoduché a navíc zdravé. (A přátelské i pro ty, kdo nemusí ryby. ;)
2
**Verze 1. hybridní onigiri**
3
Onigiri jsou japonské rýžové koule. Používá se při nich široká škála surovin, já jsem si to upravila na rýži, křen popř. sojovou omáčku a nějaké maso.
4
Uvaříme rýži tak, aby byla lepkavá. Během vaření se nesolí. Když je hotová, rozprostřeme ji na mělkou mísu a podle chuti dochutíme solí, kořením nebo trochou slazené octové zálivky, kterou se ochucuje sushi rýže. Nemusíme ale přidávat nic.
5
Ruce si namočíme do vody, vezmeme hrst rýže, doprostřed uděláme důlek a naplníme ho lžičkou křenu (omáčkou, zeleninou, tuňákem z konzervy...). Rýži pak rukama zpracujeme do oválného tvaru tak, aby náplň zůstala uprostřed.
6
Vzniklou kouli obalíme plátkem šunky, aby držela, nebo plátkem řasy Nori.
7
Podáváme.
8
**Verze 2. hybridní sushi**
9
Vyrábí se podobně jako klasické sushi s tím rozdílem, že nepoužíváme originální japonské suroviny. Rýži (já používám sáčkovou) rozvaříme, aby lepila. Během vaření se o5 nesolí. Mezitím si připravíme plátky řasy Nori (mořské řasy, k dostání v obchodech se zdravou výživou a možná už i ve větších -marketech), uzenou šunku (v případě, že chcete víc autentické jídlo, uzené plátky lososa), křen a misku se slanou vodou.
10
Řasu Nori rozřízneme na poloviny, aby vznikly obdélníkové plátky. Rýži (podle chuti ochucenou stejně jako rýži na onigiri) rovnoměrně rozprostřeme podél delší strany řasy. Myslete na to, že musíte nechat prostor pro slepení obou stran, až budete váleček rolovat, zkrátka aby se vám vše dovnitř vešlo. Náplň by neměla tvořit silnou vrstvu, jinak se vám řasa nespojí dohromady a vše se bude rozpadat.
11
Vrstvu rýže potřeme uprostřed rovnoměrně křenem. Na křen položíme úzké proužky šunky. Srolujeme. (Řasa Nori se lépe přilepí k sobě, když její konce trochu potřete vodou.) Váleček nakrájíme na notoricky známé kousky, namáčíme v sojové omáčce nebo jíme jen tak. A když už jsme u těch hybridů, pro lepší estetický i gurmánský zážitek můžu doporučit servírovat kousky sushi na plátcích chipsů Senza s příchutí Wasabi. ;)
12
Většinou tyto dva recepty kombinuji, protože řasa Nori sice vydrží dlouho, ale je celkem drahá. Z dvou sáčků rýže vytvořím čtyři onigiri a celý talíř sushi, na které padne jeden a půl plátků Nori. Je to jídlo, které mi vydrží na celý den, a dá se obměňovat podle toho, co mám zrovna v lednici.
13
Osobně mi toto šunkové sushi chutná víc, než jiné počeštělé sushi, které využívá zmražených krevetích tyčinek, ale je to věc chuti každého člověka.
14
Itadakimasu! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miky | 7. 1. 2014 17:27

    to je spíš onigiri než sushi :-\

  • Asuna | 29. 12. 2013 12:13

    No, jak jen to nazvat. Sushi ala Babica. I když na druhou stranu mi přijde, že pro leckterého Čecha je to nejspíš mnohem přijatelnější verze, než japonský originál. A jak už slečna (paní) kuchařka podotkla, jedná se o studentskou levnou verzi. Kdo ví? Třeba to je dobrý :-) Takže vážení rejpalové, sklidníme hormon, uděláme si normální sushi nebo onigiri a těm, co toto nevadí popřejeme dobrou chuť a Itadakimasu.

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:19

    pardón rýže

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:18

    3.Každému chutná něco jiného,ale já bych to asi nejedla(když je to z rozvařené sáčkové ryžr)

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    2.houpe snad hloupé

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    1.Podle mě je to kazení surovin a samotného jídla sushi.

  • ja | 3. 9. 2013 00:02

    Kdyz se ti to nezda, tak to nevar a odpust si houpe komentare.

  • Flaini | 1. 11. 2011 23:05

    Náhodou, dostala sem chuť :)

  • Aneta | 28. 9. 2011 18:04

    To není hybrid, to je zvěrstvo. Ale hlavně, že se to obalí řasou a honosně nazve

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže
Pokrmy Z rýže Červenec Oběd Svačina Vaření Dietní Děti Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Křen Nori Uzená šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Lívance II.

Lívance II.

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

114
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
93
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
79
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
55
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Hustá květáková polévka
Hustá květáková polévka
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hvězdičkové kuličky
Hvězdičkové kuličky
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným přelivem
Chaloupka z perníku
Chaloupka z perníku
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact