Oba nastrouhané tuky promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva, vejcem, vodou a vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Rozdělíme je na 4 díly a z každého rozválíme plát, na prostředek dáme nastrouhaná jablka, posypeme suchou strouhanku a cukrem s trochou skořice a vanilkového cukru. Po délce položíme 3 plátky másla.
2
Přes jablka přehodíme jednu stranu, pak druhou a aby se jablka dobře ukryla, zamáčkneme dobře konce a upečeme. Těsto si připravíme večer a druhý den pečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|13. 10. 2006 09:31
Misto vody jsem dala pivo a 1 lzicku octa.Byl moc dobry.
Jana
|3. 10. 2006 12:28
Moc dobré, recept jsem dostala od sousedky. Opravdová mňamka, vždycky se po něm zapráší. ;-)
Iva Ticháčková
|2. 10. 2006 08:59
Hvězdným ho udělal zřejmě ten, nebo ta, co těsto vymysleli. Na konci receptu, je totiž v "kuchařce" napsáno, že až ho budeme jíst, budeme se dotýkat hvězd. Hvězd jsem se sice také nedotýkala, ale závin je skutečně dobrý. Samozřejmě, že je spousta různých "závinových" těst, ale proč nezkusit ?
Di
|2. 10. 2006 07:10
Já nedám dopustit na těsto, kde je místo vejce a vody pivo.
Anina
|1. 10. 2006 21:12
Normální dobrý závin .
lidka
|1. 10. 2006 13:47
věřím, že závim bude výtečný, jen by mě zajímalo, co dělá závin hvězdnýn?