• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hustá pórková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá pórková polévka

autor: zajajana
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá pórková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • hladká mouka
    • česnek
    • masox
    • vegeta
    • muškátový oříšek
    • vejce
    • mléko
    • 1
      ks pórek nebo dva malé
    • rohlík na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Pórek nakrájíme na kolečka, do hrnce dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme pórek, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme studenou vodou a rozšleháme, aby se neudělaly žmolky. Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu a prolisovaný stroužek česneku. Česnek podle chuti, jeden, či dva stroužky. Vaříme asi 15-20 minut.
2
Po uvaření polévu rozmixujeme, dochutíme vegetou, znovu přivedeme k varu a do vařící zamícháme vejce rozšlehané v troše mléka. Kdo chce, může si polévku zjemnit mlékem nebo smetanou.
3
Podáváme s rohlíkem nakrájeným na kostičky a opraženým v mikrovlnné troubě nebo osmaženým na másle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bobo.cky | 14. 12. 2013 12:50

    Moc jsme si všichni pochutnali! Dík... :-)

  • deputa madre
    deputa madre | 11. 4. 2013 16:14

    Ja misto masla pouzil sadlo...,jinak dle receptu a polevka je vynikajici ;-)

  • klaribo | 19. 2. 2013 09:35

    Recept odpovídá, polévka je výtečná :) ;-) děkuji

  • ZdenkaDv | 30. 8. 2012 19:07

    Držela jsem se receptu, všeho přiměřeně ;-) Výborná, zase se k ní časem vrátím.

  • Martinka | 6. 2. 2008 15:16

    Ahoj, jsem nejhorší kuchařka na světě, ale dokázala jsem na základě tohoto receptu experimentovat a výsledek je super. Mám tam všechno 2x, nemám tam muškátový oříšek ani rohlík, místo porku brokolici a těšim se na verdikt mého nejpřísnějšího porotce-přítele.

  • Anonym | 9. 3. 2007 13:21

    Zní to dobře. Určitě vyzkouším.

  • Jana Zajíčková | 9. 3. 2007 12:16

    Pro barču.Rohlík nakrájím na kostičky, dám do plastové misky a na 75% výkonu asi 30 vteřin be přiklopení ohřívám. Pak obsah misky protřebu do schladnutí. Pokud jsou kostky ještě měkké, opakuji to tak dlouho, dokud kostky nejsou křupavé. Žádný tuk nepoužívám, ale dá se tam nakonec přidat máslo a kostky znovu protřepat. To třepání je důležité, jinak se vám kostičky slepí. Vyzkoušela jsem to jednou z lenosti a od té doby to tak dělám pořád :-)

  • barča | 9. 3. 2007 11:00

    Dotaz na opražené kostky rohlíku v mikrovlnce. Můžete prosím trochu popsat jak to děláte? díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Máslo Masox Mléko Muškátový oříšek Pórek Rohlík Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

138
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
38
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
37
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
29
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Hustá pórková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact