• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hustá pórková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá pórková polévka

autor: zajajana
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá pórková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • hladká mouka
    • česnek
    • masox
    • vegeta
    • muškátový oříšek
    • vejce
    • mléko
    • 1
      ks pórek nebo dva malé
    • rohlík na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Pórek nakrájíme na kolečka, do hrnce dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme pórek, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme studenou vodou a rozšleháme, aby se neudělaly žmolky. Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu a prolisovaný stroužek česneku. Česnek podle chuti, jeden, či dva stroužky. Vaříme asi 15-20 minut.
2
Po uvaření polévu rozmixujeme, dochutíme vegetou, znovu přivedeme k varu a do vařící zamícháme vejce rozšlehané v troše mléka. Kdo chce, může si polévku zjemnit mlékem nebo smetanou.
3
Podáváme s rohlíkem nakrájeným na kostičky a opraženým v mikrovlnné troubě nebo osmaženým na másle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bobo.cky | 14. 12. 2013 12:50

    Moc jsme si všichni pochutnali! Dík... :-)

  • deputa madre
    deputa madre | 11. 4. 2013 16:14

    Ja misto masla pouzil sadlo...,jinak dle receptu a polevka je vynikajici ;-)

  • klaribo | 19. 2. 2013 09:35

    Recept odpovídá, polévka je výtečná :) ;-) děkuji

  • ZdenkaDv | 30. 8. 2012 19:07

    Držela jsem se receptu, všeho přiměřeně ;-) Výborná, zase se k ní časem vrátím.

  • Martinka | 6. 2. 2008 15:16

    Ahoj, jsem nejhorší kuchařka na světě, ale dokázala jsem na základě tohoto receptu experimentovat a výsledek je super. Mám tam všechno 2x, nemám tam muškátový oříšek ani rohlík, místo porku brokolici a těšim se na verdikt mého nejpřísnějšího porotce-přítele.

  • Anonym | 9. 3. 2007 13:21

    Zní to dobře. Určitě vyzkouším.

  • Jana Zajíčková | 9. 3. 2007 12:16

    Pro barču.Rohlík nakrájím na kostičky, dám do plastové misky a na 75% výkonu asi 30 vteřin be přiklopení ohřívám. Pak obsah misky protřebu do schladnutí. Pokud jsou kostky ještě měkké, opakuji to tak dlouho, dokud kostky nejsou křupavé. Žádný tuk nepoužívám, ale dá se tam nakonec přidat máslo a kostky znovu protřepat. To třepání je důležité, jinak se vám kostičky slepí. Vyzkoušela jsem to jednou z lenosti a od té doby to tak dělám pořád :-)

  • barča | 9. 3. 2007 11:00

    Dotaz na opražené kostky rohlíku v mikrovlnce. Můžete prosím trochu popsat jak to děláte? díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Máslo Masox Mléko Muškátový oříšek Pórek Rohlík Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Club Sandwich

Club Sandwich

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
40
Virgin mojito
Virgin mojito
35
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Hustá pórková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact