• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá, kyselá fazolová polévka

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá, kyselá fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g brambory
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 70
      g rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,50
      dl smetana na vaření
    • 4
      lžička sůl
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a na kostky nakrájané brambory uvařime v osolené vodě cca 1 l, přidáme fazole i s nálevem.
2
Na rozpáleném oleji zpěníme posekaný česnek, přidáme 3 lžíce hladké mouky, kterou rozmícháme a necháme spojit do hladké zásmažky, do 1 dcl vody přidáme 2 lžíce octa a zalejeme zásmažku, znovu rozmícháme do hladka a když začne houstnout, vlejeme do vroucí polévky. Přidáme rajčatový protlak.
3
Necháme přejít varem, aby se polévka spojila se zásmažkou i protlakem.
4
Nakonec ve smetaně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky, aby nebyly hrudky, a vlejeme do polévky. Necháme přejít varem a odstavíme.
5
Moja maminka když dělá zásmažku, tak nechá na tuku vyškvařit uzenou slaninu, nebo nechá v polévce vyvařit kůži z domácí uzené slaniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenickaa | 14. 11. 2010 08:35

    Opravdu výborná,dala jsem jen bílé fazole v rajské omáčce, protože nebyl po ruce protlak, ale jinak dle receptu a je to mňamka :-)

  • Markéta Roubalová | 23. 9. 2009 11:38

    Výborná!! Já vše udělala v jednom hrnci. Začala jsem jíškou a na ni nalila litr vody a pak už vše podle popisu. Neměla jsem rajský protlak, takže byla bez něj a taky byla výborná. Za 1!!

  • Markéta Roubalová | 22. 9. 2009 12:17

    Výborná! Já vše udělala v jednom hrnci, začala zásmažkou s hrubou moukou a po rozníchání dolila do 1l a přidala fazole a brambory a pak už postup stejný. Dávám za 1 !

  • Daniela Frýdecká | 27. 4. 2009 20:47

    Vidím,že už dlouho nikdo nechválil ...výborná zbytek zbaštil k večeři syn, ten je z ní úplně na větvi.

  • Daniela Frýdecká | 25. 4. 2009 14:25

    Opravdu dobrá, moc šancí jsem jí nedávala,ale mlaskali všichni, super:-)

  • Jolana Christová | 16. 3. 2009 11:52

    Polévku jsem dnes uvařila a opravdu je moc dobrá, asi ani nebudeme jíst hlavní jídlo, docela nás zasytila :-))

  • Romana Marešová | 10. 5. 2008 12:12

    DÍKY TÉTO POLÉVCE JSEM ZAČALA OPĚT JÍST FAZOLE JE PROSTĚ SUPER!!

  • Lucie Krejčí | 24. 11. 2007 12:33

    Dnes jsem vařila k obědu, vyvařila jsem i kůži ze špeku a zásmažku dělala také podle rady se špekem,a můžu říct...............že vážně nezbylo vůbec nic. Byla opravdu vynikající a všem se jen boule za ušima dělali :-)) Myslím že výborná by i byla v malém kulatém vydlabaném chlebíku ??!!Každopádně dávám velkou jedničku a díky.

  • Jana Pátková | 29. 10. 2007 15:00

    Tak paní Radko, šla jste mi přímo do talíře,já jsem ten chleba přikusovala, ale ten "maglas" to bude asi lepší, příště uvařím a dám přílohy dle rady, ale opravdu říkám, v polévce musí stát lžíce, hustá, a kořeněná, a k tomu klobása, nebo uzené vyvařeno v polévce a teď mě prosím omluvte, jdu zase vařit - co také, tady mám dělat, vařit a diskutovat o tom, co je dobré, co umíme a rádi se podělíme s námi , co někdy "tápeme" ve vaření, a k takovým patřím i já, někdy neumím a někdy jsem lepší, ale takový je život. Moc Vás všechny zdrraví Jana-neumětelka nebo-li někdy i umětělka. Ahoj.

  • Radka Chmelova | 29. 10. 2007 14:40

    Tuto polievku robi moja maminka, je skvela, dokazem jej zjest za hrniec.Vrelo odporucam nalamat do toho na tanieri chlieb, a urobit si taky maglajs, a potom to zjest!

  • Jana Pátková | 27. 10. 2007 19:19

    Také já ji dnes uvařila,velice dobrá, neměla jsem slaninu, tak jsem tam šoupla čabajku,a byla to fantazie v bříšku.Dávám 1.

  • Jitřenka Němcová | 27. 10. 2007 12:15

    Píšu, jak jsem slíbila. Právě jsme dojedli a fazolová polévka byla skutečně skvělá. Sice jsem zapoměla na brambory a fazole jsem měla jen v tomatě, ale skutečně chutnala i mně, která fazole nemusí. Můj muž chrochtal blahem. Dávám první jedničku a díky za recept.

  • Tereza J. | 27. 10. 2007 07:32

    Mina, tak tú kožu zo slaniny sme dávali aj my vyvariť do akejkoľvek fazuľovej polievky :))) Ja ju nedávam, pretože kupujem slaninu bez kože. Ale som rada, že ste mi to pripomenuli:)))

  • Jitřenka Němcová | 26. 10. 2007 23:04

    Tak tohle zní fakt dobře. Můj muž se po fazolačce může utlouct,tak zítra zkusím uvařit k obědu a pak dám vědět,jak chutnala. A taky oznámkuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Ocet Rajský protlak Rostlinný olej Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

412
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
280
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
220
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
204
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
44
Lamington
Lamington

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact