Očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky vložíme spolu s omytým masem a oloupanou cibulí do hrnce. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření, zalijeme 1,2 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Pak maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky.
2
Vývar scedíme, 4,5 dl z něj odlijeme a 2 minuty v něm povaříme na nudličky pokrájené kapie.Vývar s kapiemi osolíme, opepříme a dochutíme octem. Želatinu necháme nabobtnat ve zbylém 1 dl vody, zalijeme ji horkým vývarem s kapiemi a za stálého míchání necháme želatinu rozpustit.
3
Přidáme maso a pokrájené olivy. Hmotu nalijeme do formy na biskupský chlebíček a necháme v chladu dobře ztuhnout. Před podáváním formu na okamžik ponoříme do teplé vody a opatrně ji vyklopíme a nakrájíme na kostky. Můžeme před nalitím hmoty vyložit formu folií. Pak jí nemusíme dávat do teplé vody, pouze vyklopíme.