ks
husa
skelet, kosti, droby, odřezky z husy (ne kůže)
2
ks
řapíkatý celer
stonky
3
ks
mrkev
velké
2
ks
petržel
velké
1
ks
cibule
velká
1
stroužek
česnek
3
ks
bobkový list
5
ks
pepř celý
5
ks
nové koření
1
ks
muškátový oříšek
trochu, na dokončení
sůl
pepř mletý
300
g
těstoviny
k podávání
Postup přípravy receptu
1
Skelet, kosti i odřezky dejte do velkého hrnce. Pozor na kůži, s ní by byla polévka velmi mastná. Očistěte zeleninu, překrájejte ji a s rozpůlenou cibulí a stroužkem česneku přidejte do hrnce i s bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Zalijte studenou vodou a minimálně 2 hodiny zvolna vařte, čili táhněte vývar. Pravidelně sbírejte pěnu.
Hotový vývar přeceďte, maso oberte, drůbky očistěte a obojí nakrájejte na kousky stejně jako kořenovou zeleninu a celer. Do polévky přidejte maso se zeleninou, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Mezitím uvařte podle návodu na obalu těstoviny. Polévku rozdělte na talíře, přidejte těstoviny a podávejte. Tip: Do polévky můžete přidat opečenou slaninu.