Prsa očistěte od blanek. Z obou stran je osolte a opepřete, posypte lístky tymiánu a lehce potřete balzamikovým octem. Jedna prsa položte kůží dospod
a naskládejte na ně fíky nakrájené na kolečka. Na ně položte druhá prsa kůží nahoru a svažte vše provázkem.
2
Zahřejte pánev s kovovou rukojetí a vložte do ní připravené maso. Opékejte ho z každé strany 3 až 4 minuty, aby kůže byla dozlatova. Pak pánev zakryjte, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. Pak odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude kůže křupavá a maso měkké. Poté ho nakrájejte a podávejte s galetkou.
Na galetku rozpusťte máslo v pánvi. Vsypte tymián, do pánve naskládejte kolečka cibule a krátce je opečte na mírném plameni. Plátky brambor
smíchejte v míse s nastrouhaným sýrem a natrhanou mozzarellou, olivovým olejem, solí a pepřem. Brambory rozprostřete do pánve na kolečka cibule. Vložte
do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 45 minut dozlatova. Pak galetku překlopte z pánve na talíř a nakrájejte na porce.