• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Napište svůj komentář k receptu

Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Husí prsa nejsou tak populární, jako kachní, nicméně pochutnat si na nich můžete stejně. Třeba na svatého Martina, když se vám nechce péct celá husa.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks husí prsa velká
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 4
      ks fíky čerstvé
    • pepř mletý
    • sůl
  • Bramborovo-cibulová galetka:
    • 40
      g máslo
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 2
      ks brambory velké, typu B, nastrouhané na plátky
    • 60
      g tvrdý sýr nastrouhaný
    • 100
      g mozzarella natrhaná na kousky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Prsa očistěte od blanek. Z obou stran je osolte a opepřete, posypte lístky tymiánu a lehce potřete balzamikovým octem. Jedna prsa položte kůží dospod a naskládejte na ně fíky nakrájené na kolečka. Na ně položte druhá prsa kůží nahoru a svažte vše provázkem.
2
Zahřejte pánev s kovovou rukojetí a vložte do ní připravené maso. Opékejte ho z každé strany 3 až 4 minuty, aby kůže byla dozlatova. Pak pánev zakryjte, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. Pak odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude kůže křupavá a maso měkké. Poté ho nakrájejte a podávejte s galetkou.

RADA: Svatomartinská husa: Jak ji připravit, aby chutnala dokonale

3
Na galetku rozpusťte máslo v pánvi. Vsypte tymián, do pánve naskládejte kolečka cibule a krátce je opečte na mírném plameni. Plátky brambor smíchejte v míse s nastrouhaným sýrem a natrhanou mozzarellou, olivovým olejem, solí a pepřem. Brambory rozprostřete do pánve na kolečka cibule. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 45 minut dozlatova. Pak galetku překlopte z pánve na talíř a nakrájejte na porce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí játra v lokši

Husí játra v lokši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Husa
Listopad Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Cibule Fíky Husí prsa Máslo Mozzarella Olivový olej Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Zavináče

Zavináče

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

329
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
127
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
111
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
82
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
62
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa na calvadosu
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí vývar s těstovinami
Husí vývar s těstovinami
Hustá bramboračka
Hustá bramboračka
  • Recepty.cz
  • Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact