• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

K tradičním svatomartinským pochoutkám patří i poctivý domácí husí kaldoun. Vylepšete si ho játrovými knedlíčky.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbky drůbeží, nejlépe husí (srdce, žaludky)
    • 50
      g máslo
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 300
      g kořenová zelenina mrkev, celer, petržel
    • 100
      g cibule nadrobno nakrájená
    • 2
      ks bobkový list
    • 500
      ml vývar husí nebo kachní
    • 20
      g hladká mouka
    • 200
      ml smetana
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • petrželová nať hladkolistá
  • Knedlíčky
    • 400
      g drůbeží játra husí
    • 200
      g toastový chléb
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek
    • majoránka drhnutá
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce orestujte. Vložte droby a bobkový list. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.
2
Mezitím připravte ze zbytku másla a mouky světlou jíšku. Nechte ji lehce zchladnout a pak ji přidejte do polévky. Vařte dalších 15 minut.

RADA: Svatomartinský speciál: Všechny recepty na jednom místě

3
Do provařené polévky vlijte smetanu. Dochuťte ji pepřem, solí a muškátovým oříškem. Přidejte nasekanou petržel.

RADA: Svatomartinská husa: Jak ji připravit, aby chutnala dokonale

4
Na knedlíčky rozsekejte v mixéru játra očištěná od blan. Z toastového chleba okrájejte kůrky a nalámejte ho k játrům. Přidejte žloutek, prolisovaný česnek, sůl, pepř a mixujte. Rozmixovanou hmotu nechte 15 minut stát, aby zhoustla. Pokud není dostatečně hustá a nedrží pohromadě, přidejte ještě nadrcený toastový chleba. Pak z hmoty tvořte knedlíčky. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte 10 až 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Listopad Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Drcený kmín Drůbeží játra Drůbky Hladká mouka Kořenová zelenina Majoránka Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Smetana Sůl Toastový chléb Vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
16
Čevabčiči
Čevabčiči
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Husarské kotlety
Husarské kotlety
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo…
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact