• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

K tradičním svatomartinským pochoutkám patří i poctivý domácí husí kaldoun. Vylepšete si ho játrovými knedlíčky.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbky drůbeží, nejlépe husí (srdce, žaludky)
    • 50
      g máslo
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 300
      g kořenová zelenina mrkev, celer, petržel
    • 100
      g cibule nadrobno nakrájená
    • 2
      ks bobkový list
    • 500
      ml vývar husí nebo kachní
    • 20
      g hladká mouka
    • 200
      ml smetana
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • petrželová nať hladkolistá
  • Knedlíčky
    • 400
      g drůbeží játra husí
    • 200
      g toastový chléb
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek
    • majoránka drhnutá
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce orestujte. Vložte droby a bobkový list. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.
2
Mezitím připravte ze zbytku másla a mouky světlou jíšku. Nechte ji lehce zchladnout a pak ji přidejte do polévky. Vařte dalších 15 minut.

RADA: Svatomartinský speciál: Všechny recepty na jednom místě

3
Do provařené polévky vlijte smetanu. Dochuťte ji pepřem, solí a muškátovým oříškem. Přidejte nasekanou petržel.

RADA: Svatomartinská husa: Jak ji připravit, aby chutnala dokonale

4
Na knedlíčky rozsekejte v mixéru játra očištěná od blan. Z toastového chleba okrájejte kůrky a nalámejte ho k játrům. Přidejte žloutek, prolisovaný česnek, sůl, pepř a mixujte. Rozmixovanou hmotu nechte 15 minut stát, aby zhoustla. Pokud není dostatečně hustá a nedrží pohromadě, přidejte ještě nadrcený toastový chleba. Pak z hmoty tvořte knedlíčky. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte 10 až 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Listopad Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Drcený kmín Drůbeží játra Drůbky Hladká mouka Kořenová zelenina Majoránka Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Smetana Sůl Toastový chléb Vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Kaldoun

Kaldoun

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Špaldové housky

Špaldové housky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
29
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
27
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
26
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Husarské kotlety
Husarské kotlety
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo…
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact