• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husí játra v lokši
Napište svůj komentář k receptu

Husí játra v lokši

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
4fotografie
Nahrát fotku
 

Bramborové placky zvané lokše mají tradici především na Moravě či na Slovensku. Dejte si je s husími játry dušenými s cibulkou a opečenou slaninou. Nezapomeňte na směs salátových listů a tato pochoutka pro skutečné labužníky bude dokonalá.

Suroviny

4 porce
  • Husí játra:
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 300
      g husí játra
    • sůl dle chuti
    • pepř drcený čerstvý, dle chuti
    • salátové listy směs
  • Lokše
    • 600
      g brambory typ C
    • 100
      g polohrubá mouka 150 g
    • sůl dle chuti
    • husí sádlo na promazání

Postup přípravy receptu

1
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte většinu mouky se solí a vypracujte měkké, nelepivé těsto, podle potřeby dodejte zbývající mouku.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Z těsta odkrajujte kousky a na pomoučněném vále vyvalujte tenké placky. Opékejte je na suché pánvi. Hotové placky promazávejte husím sádlem, skládejte je na sebe a snažte se je uchovat teplé.
3
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte slaninu nakrájenou na kostičky a opékejte ji 1 minutu. Nyní přisypte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Játra očistěte a nakrájejte na malé kostičky, asi 1,5 x 1,5 cm. Přidejte je po 3 minutách k cibuli a opečte ze všech stran. Poté je podlijte 3 lžícemi vody a na středním plameni pod pokličkou duste 10–15 minut. Játra osolte, opepřete. Podávejte je v lokších se směsí salátových listů.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Husa v šouletu

Husa v šouletu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Husa FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Husí játra Husí sádlo Máslo Pepř drcený Polohrubá mouka Salátové listy Sůl

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Dietní buchta

Dietní buchta

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

663
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
352
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
54
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
29
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
23
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husarské kotlety
Husarské kotlety
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo…
  • Recepty.cz
  • Husí játra v lokši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact