Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno, bobkový list, nové koření a jablko na malé plátky. Jakmile cibule zezlátne, přidáme játra, opečeme z obou stran a přidáme bílé víno. Dusíme asi 10-15 minut, podle tlouštky jater. Ta mají být uvnitr růžová, jinak jsou tvrdá.
Játra vyndáme, dáme do servírovací misky a výpek (sádlo) na ně přecedíme. Teprve teď osolíme a opepříme. Dáme do chladna. Podáváme studené s čerstvým pečivem nebo sádlo rozehřejeme na plotně či v mikrovlnce a namáčíme do něj měkké pečivo nebo chléb.
3
Dobrou přílohou jsou brusinky nebo rybízový džem, pro ty co mají rádi sladké, nebo smaženou cibulku, syrové papriky a rajčata pro příznivkyně slaného.