Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny, zapichneme do nich hřebíčky. Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20-30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlejeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme v trošce vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem. Pokud je třeba dosolíme, případně okořeníme, ale játra by neměla být překořeněná a přesolená, měla by mít svoji přirozenou chuť.
2
Játra podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou s rýží nebo brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|18. 10. 2012 19:20
Tak to vypadá strašidelně.Půl hodiny dusit husí játra je podle mě hřích.. :-)
V.
|9. 7. 2012 17:48
:-$ Šokující obrázky a videa Animal Equality's a jejich posledního tajného vyšetřování ve Španělsku odhalily smutnou realitu výroby foie gras (výrobků z kachních jater).
http://www.animalequality.net/news/418/new-animal-equality-investigation-farms-producing-foie-gras-catalonia