Krásně zlatavá husí stehýnka s křupavou kůrčičkou zapečená v šouletu - tradičním luštěninovém pokrmu. V našem receptu jej připravíme z cizrny, hrachu a krup. Nebude chybět ani orestovaná slaninka s cibulí a česnekem. Všichni strávníci se jistě budou olizovat až za ušima.
Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a dopečte asi 30 minut dozlatova. Mezitím uvařte v osolené vodě luštěniny a sceďte. V hluboké pánvi na zbytku sádla orestujte nadrobno nakrájenou slaninu s cibulí a česnekem, přisypte lušteniny, majoránku a dochuťte solí a pepřem. Rozložte v pekáčku, přidejte stehna a 10 minut zapékejte.