• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Husa po staročesku
Napište svůj komentář k receptu

Husa po staročesku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husa po staročesku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks husa
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 1
      hrst kmín celý
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou, aby změkla, potom pomalu dopékáme odkrytou. Při pečení podléváme a poléváme šťávou, aby byla kůžička křupavá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bl | 5. 12. 2010 07:40

    No to záleží jestli jsi muslimka, křesťanka, hinduistka, judaistka, budhistka nebo nic !

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 08:29

    I tady už bylo foto...

  • Radka Albrechtová | 16. 10. 2010 23:09

    No tp musí být dobrůtka..

  • UA | 3. 7. 2007 09:18

    Žiju na Ukrajině a o huse si můžu tak akorát nechat zdát.

  • Magda | 22. 12. 2006 19:40

    U nás doma se vždy říkalo, že nic co má peří nemá být na Nový rok.Na Štědrý den by se měl držet půst ne, Já ho teda nedržím, ale maso v ten den nejím, až večer kapra.

  • Zuzana Bernátová | 21. 12. 2006 18:33

    Kamila-palce držíme,ale u nás sa vraví,že sa na štedrý den nemá variť nič čo má krídla-vraj potom uletí šťastie z domu.Ale iný kraj-iný mrav.

  • Kamila S. | 19. 12. 2006 19:44

    Ziju v USA a poprve budeme mit pecenou husu na Stedry Den. Drzte mi palce!

  • Anonym | 8. 4. 2006 10:30

    No koukám zkušení kuchaři. Já nemám vůbec představu na kolik stupňů a jak dlouho tu husu mám péct. No snad to někdo v nějakém receptu popsal.

  • erik krejcirik | 26. 12. 2005 11:53

    delali jsme to 26.prosince a velmi sne si pochutnaliaz sme se olizovali

  • Frankie123 Jirouš | 26. 12. 2005 10:37

    tak to ja to zkusím zítra hlavně napište jak to chutná

  • Josef Vaněk | 11. 12. 2005 21:05

    Pokusím se jí uvařit 25.12., na rodinou oslavu, doufám, že uspěji.Dám vědět jak jsem dopadl.Podle přísad by to mohlo chutnat skvěle, pokud to nějak nezkazím.

  • Honzík | 24. 7. 2004 17:23

    Za chvíli se na to vrhnu, první husa v životě :)) K tomu domácí špekový knedlíček a červené zelíčko s 1/5 jablíček, dokonalost sama! Napíšu jak to dopadlo! Vaření miluju!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Husa
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Husa Kmín Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
12
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z lilku s ořechy kešú
Hummus z lilku s ořechy kešú
Humrové chlebíčky
Humrové chlebíčky
Husa v šouletu
Husa v šouletu
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husarské kotlety
Husarské kotlety
  • Recepty.cz
  • Husa po staročesku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact