• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Husa po staročesku
Napište svůj komentář k receptu

Husa po staročesku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husa po staročesku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks husa
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 1
      hrst kmín celý
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou, aby změkla, potom pomalu dopékáme odkrytou. Při pečení podléváme a poléváme šťávou, aby byla kůžička křupavá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bl | 5. 12. 2010 07:40

    No to záleží jestli jsi muslimka, křesťanka, hinduistka, judaistka, budhistka nebo nic !

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 08:29

    I tady už bylo foto...

  • Radka Albrechtová | 16. 10. 2010 23:09

    No tp musí být dobrůtka..

  • UA | 3. 7. 2007 09:18

    Žiju na Ukrajině a o huse si můžu tak akorát nechat zdát.

  • Magda | 22. 12. 2006 19:40

    U nás doma se vždy říkalo, že nic co má peří nemá být na Nový rok.Na Štědrý den by se měl držet půst ne, Já ho teda nedržím, ale maso v ten den nejím, až večer kapra.

  • Zuzana Bernátová | 21. 12. 2006 18:33

    Kamila-palce držíme,ale u nás sa vraví,že sa na štedrý den nemá variť nič čo má krídla-vraj potom uletí šťastie z domu.Ale iný kraj-iný mrav.

  • Kamila S. | 19. 12. 2006 19:44

    Ziju v USA a poprve budeme mit pecenou husu na Stedry Den. Drzte mi palce!

  • Anonym | 8. 4. 2006 10:30

    No koukám zkušení kuchaři. Já nemám vůbec představu na kolik stupňů a jak dlouho tu husu mám péct. No snad to někdo v nějakém receptu popsal.

  • erik krejcirik | 26. 12. 2005 11:53

    delali jsme to 26.prosince a velmi sne si pochutnaliaz sme se olizovali

  • Frankie123 Jirouš | 26. 12. 2005 10:37

    tak to ja to zkusím zítra hlavně napište jak to chutná

  • Josef Vaněk | 11. 12. 2005 21:05

    Pokusím se jí uvařit 25.12., na rodinou oslavu, doufám, že uspěji.Dám vědět jak jsem dopadl.Podle přísad by to mohlo chutnat skvěle, pokud to nějak nezkazím.

  • Honzík | 24. 7. 2004 17:23

    Za chvíli se na to vrhnu, první husa v životě :)) K tomu domácí špekový knedlíček a červené zelíčko s 1/5 jablíček, dokonalost sama! Napíšu jak to dopadlo! Vaření miluju!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Husa
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Husa Kmín Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Tzaziky

Tzaziky

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
22
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
15
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
13
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z lilku s ořechy kešú
Hummus z lilku s ořechy kešú
Humrové chlebíčky
Humrové chlebíčky
Husa v šouletu
Husa v šouletu
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husarské kotlety
Husarské kotlety
  • Recepty.cz
  • Husa po staročesku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact