• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Humrové chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Humrové chlebíčky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Humrové chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g uzená makrela Množství u ingrediencí je udáváno přibližně
    • 1
      ks cibule Malá
    • 0,50
      ks celer
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks majonéza
    • 3
      lžíce bílý jogurt
    • sůl
    • citron
    • pepř mletý
    • veka

Postup přípravy receptu

1
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjemnější kostičky. Je to paplačka, ale doporučuji). Lze použít i upečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené je to nejlepší. Mrkev a cibulku na jemno nastrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do "mazlavé" konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná).
2
Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe "prolnou". Mažeme je (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky.
3
Množství je na cca 25-30 chlebíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebíčky nejen se sýry

Chlebíčky nejen se sýry

Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou

Jednohubky / chlebíčky s olivovou…

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Paul Sulc | 28. 12. 2015 06:18

    Muze byt vyborne, ale proc ''humrove'' kdyz to humra nevidelo? To si mame vsichni lhat, navzajem vse nejak okecavat? Neslo by proste rici makrelove?

  • Paul Sulc | 28. 12. 2015 06:16

    Muze byt vyborne, ale proc ''humrove'' kdyz to humra nevidelo? To si mame vsichni lhat, navzajem vse nejak okecavat? Neslo by proste rici makrelove?

  • Wogelova | 25. 1. 2014 13:32

    Vrele doporucuji, pomazanka je vyborna, s celerem a mrkvi chutove neco noveho.

  • Wogelova | 25. 1. 2014 13:31

    Vrele doporucuji, pomazanka je vyborna, s celerem a mrkvi chutove neco noveho.

  • Georgino | 26. 12. 2013 13:01

    To musí být někdo hodně tupý, když nazve pomazánku z makrely, za pomazánku z humra. To je otřes. Předpokládal bych, že dotyčná šťastně vychodila devítiletku ve třetí třídě. Jednak to bohužel není mořský korýš, jako humr, ale ryba a bohužel to nepřipomíná ani vzdáleně, chuť humra. Nedá se to bohužel ani nazvat za pokus "alá humr", ale nevím, proč autorka nenazývá to co vyrobí pravým jménem. Když něco dělám, dělám to buď pořádně, nebo to nedělám, ale hlavně nezaměním humra za uzenou makrelu a ještě tomu dám název humrová pomazánka. Možná by se to hodilo do pořadu "také kuchaře" cikánského původu, co vařit neumí , ale má svůj pořad na Nově. Pokud bych měl hodnotit, tak mohu hodnotit to, co je v názvu, ale zde by si dotyčná musela opakovat ročník, tedy za nedostatečnou.

  • LiliRipp | 15. 4. 2011 11:52

    jsou moc dobré.

  • Jarka Mastilová | 2. 1. 2009 12:48

    Byla dobrá,do TOP žebříčku patří právem,1

  • Simča Sládková | 28. 9. 2008 11:38

    To jsem ráda, milá jmenovkyně, že pomazánka chutnala. A co teprve ty následky toho celeru (teď mi tu chybí mrkající smajlík....) . Tak si pomazánku užijte :-)

  • Simča B. | 28. 9. 2008 10:57

    Včera jsme si dělali pomazánku s přítelem a je opravdu výborná. Přidali jsme více celeru, protože přítel ho má rád. Děkujeme za dobrý tip a dáváme 1 :o)

  • Simča B. | 28. 9. 2008 10:54

    Včera jsme si udělali pomazánku s přítelem a je opravdu výborná! Dáváme 1 :o)

  • jana m | 17. 11. 2007 07:00

    Návštevou boli veľmi,veľmi chválené.Ďakujem za recept.

  • Majka Rončáková | 6. 11. 2007 14:33

    Dělala jsem ji včera a poměr zeleniny jsem odhadla, moc nám chutnala.Jedla ji i dcera, která rybí pomazánku nejí od školky. Dávám 1.

  • Di | 4. 11. 2007 07:58

    Milá Simono, užili jsme si to, to už popsala v diskusi Jarka. Pomazánka doma čekala a byla výborná, jen se mi nějak nedaří ji oznámkovat. Manžel i tatínek chválili.

  • Simča Sládková | 3. 11. 2007 17:29

    Jo, Di, také jsem si všimla.... Měla jsem minulý týden v TOP TEN dva recepty (medová ňadra a tyhle chlebíky) a teď už ani jeden... ale mně o to nejde, kdyby šlo, mám na netu dost kamarádek, kterým mohu písnout, aby zahlasovaly.... Ale to mi za to nestojí...... Tak si to dnes moc pěkně užijte.... já bohužel nemohu, manžel musel služebně pryč.

  • Di | 2. 11. 2007 20:00

    Právě se chystám rozebrat makrelu, jdu se podívat na recept, hledám v TOP žebříčku a nic! Paní Simono, někdo zase neunesl Vaši kuchařskou "slávu". je to stále ta stejná ohraná písnička o našich "přejících" spoluobčanech a spolukuchařích - možná to ani kuchaři nejsou a na tento web chodí za jiným účelem. No zkátka jdu připravit pomazánku, abych měla na zítra hotovo a mohla jít na sraz.

  • E-liška | 30. 10. 2007 13:05

    Používám sterilované nudličky celeru a dušené filé s divokým kořením,ale zkusím i tuto verzi.

  • lenka mikesova | 29. 10. 2007 07:06

    Vřera jsem ji dělala pro návštěvu,byla opravdu vynikající a měla úspěch.Dávám také 1.

  • Sylvie H | 26. 10. 2007 15:45

    Úžasné a vynikající :-). Z počátku se mi nezdála kombinace, ale řekla jsem si, že to zkusím. Úspěch se dostavil u celé rodiny. Díky za nápad, hodnotím 1 :-)

  • Katerina Bayerova | 25. 10. 2007 18:08

    Velmi dobré, přesně podle mého gusta.

  • Iva | 25. 10. 2007 08:22

    Pomazánka je vynikající! Já dělám už tradičně malinko jinou variantu, vařím před nastrouháním i mrkev a krájenou cibulku také krátce povařím v malém množsrví vody s trochou octu, ona poněkud "lehne", je pikantní a ne tak ostrá... Před přidáním do pomazánky ji pak lžící z octové vody vytahuji, ale stejně trochu okyselí celou směs...jako základ pak střídám i krájené "krabí" tyčinky, konzervu lososa...

  • Krista Romanová | 25. 10. 2007 00:30

    Dělám taky něco podobného - jen nastrouhanou mrkev, celer, na kostičky půl cibule, dochutím a spojím majonézou nebo nízkotučným tav. sýrem, pomaz. máslem , prostě něčím dietnějším než je majonéza. Někde jsem četla, že tuto pomazánku měla v oblibě Marylin Monroe. Je to jednoduché, levné a přitom velmi dobré.

  • jbbvbvbjbjhbn vbbmnbn | 4. 9. 2007 11:59

    cgcgcbcbcb

  • Simča Sládková | 3. 7. 2007 19:53

    Zdeňku, to jsem moc ráda, že chutnalo.... Jako letní večeře s mísou salátu je to fakt bezva....

  • zdenek rott | 30. 6. 2007 14:36

    Bylo to vynikající.

  • Mirka G. | 1. 1. 2007 01:42

    Dnes som to urobila, ale dala som vareného údeného lososa a sumčeka žraločieho a pridala som jablko. bolo to výborné.

  • Simča Sládková | 31. 12. 2006 14:18

    Já vím, že to jde i bez ryb, když my jsm hoooodně "ryboví", takže nám by asi ryby chyběly.. Už je mám letos opět udělané, jsou mňáááám.

  • Anonym | 29. 12. 2006 13:39

    Ona se ta rádoby humrová pomazánka dá udělat i bez ryb: ustrouhám na jemném struhadle mrkev, petržel, celer (vše syrové), oloupané jablíčko, eidam, přidám citronovou šťávu, zakysanou smetanu nebo majolku.

  • Jana Pátková | 27. 12. 2006 13:28

    Já si říkám, že by to šlo udělat i z krabích tyčinek a hned to vyzkouším, protože tam patří celer i mrkev a to do pomazánky z krabích tyčinek dávám. Udělám na Silvestra den předem a hned Vám napíši, ale už teď vím, že je to dobré.Známku za hodnocení pošlu až to udělám. Ale asi to bude 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Chuťovky Rybí Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celer Cibule Citron Majonéza Mrkev Pepř mletý Sůl Uzená makrela Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

194
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
160
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
109
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
86
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
78
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z lilku s ořechy kešú
Hummus z lilku s ořechy kešú
Husa po staročesku
Husa po staročesku
Husa v šouletu
Husa v šouletu
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
  • Recepty.cz
  • Humrové chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact