Chutná, jemná a zdravá pomazánka z rozmixované cizrny smíchané z trochou sezamové pasty, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem, je skvělá s pečivem, servírovat jí ale můžete třeba i s nakrájenou syrovou zeleninou. Výhodou je, že hotová je jen za pár minut.
Do mixéru dejte cizrnu a šťávu z 1 limety. Nejdřív mixujte při nižších obrátkách a postupně zvyšujte výkon. Přidejte koření, česnek, řepu a pastu tahini. Opět mixujte, konzistence by měla být krémová a mírně našlehaná. Hummus dochuťte solí, pepřem a případně trochou limetové šťávy. Opět promixujte a nandejte do sklenic, zaplňte je asi do 1/3.
3
Zeleninu očistěte, pokrájejte na špalíky a zapíchněte do hummusu ve sklenicích.