Hummus se tradičně připravuje z cizrny, my si ho ale v našem receptu vylepšíme o červenou řepu a opečené vlašské ořechy. Tuto chutnou pomazánku si můžete dát třeba k pečivu nebo zelenině.
Ořechy rozložte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5–8 minut, měly by se rozvonět. Nechte je trochu vychladnout. Římský kmín nadrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek oloupejte a rozdrťte plochou stranou nože.
Do výkonného mixéru dejte vychladlé opečené ořechy a rozmixujte je nahrubo. Přidejte pokrájenou řepu i všechny ostatní ingredience a postupně je umixujte na hladkou kaši. Konzistenci můžete upravit malým množstvím vody. Chuť dolaďte solí, pepřem a trochou citronové šťávy. Hotový hummus dejte do misky, zakápněte olivovým olejem, posypte černým sezamem a klíčky červené řepy.