Zbyly vám doma papriky a už nejsou úplně křupavé? V koši by jich byla škoda! Perfektně se hodí na pečení, do omáček nebo do polévek. A skvěle ochutí pomazánku z cizrny, hummus.
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte, aby ze všech stran zčernaly. Poté je vložte do sáčku a nechte asi 5 minut zapařit. Zbavte je semeníků a oloupejte je.
Papriky dejte do mixéru, cizrnu slijte a přidejte k paprikám, do mixéru dejte i oloupané stroužky česneku, pastu tahini, nadrcený římský kmín, uzenou papriku a citronovou šťávu. Vše dobře promixujte, postupně přidávejte po lžících vodu, aby vznikla kašovitá a příjemně našlehaná konzistence. Hummus mixujte alespoň 5 minut, dochuťte ho solí a opět promixujte. Podávejte ho zakápnutý olivovým olejem.