• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hummus s pečenou paprikou
Napište svůj komentář k receptu

Hummus s pečenou paprikou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hummus s pečenou paprikou
Hummus s pečenou paprikou
Hummus s pečenou paprikou
Hummus s pečenou paprikou
Hummus s pečenou paprikou
Hummus s pečenou paprikou
Hummus s pečenou paprikou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Zbyly vám doma papriky a už nejsou úplně křupavé? V koši by jich byla škoda! Perfektně se hodí na pečení, do omáček nebo do polévek. A skvěle ochutí pomazánku z cizrny, hummus.

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks červená paprika
    • 400
      g cizrna v nálevu
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 1
      ks citronová šťáva z půlky citronu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte, aby ze všech stran zčernaly. Poté je vložte do sáčku a nechte asi 5 minut zapařit. Zbavte je semeníků a oloupejte je.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

2
Papriky dejte do mixéru, cizrnu slijte a přidejte k paprikám, do mixéru dejte i oloupané stroužky česneku, pastu tahini, nadrcený římský kmín, uzenou papriku a citronovou šťávu. Vše dobře promixujte, postupně přidávejte po lžících vodu, aby vznikla kašovitá a příjemně našlehaná konzistence. Hummus mixujte alespoň 5 minut, dochuťte ho solí a opět promixujte. Podávejte ho zakápnutý olivovým olejem.

RADA: Jak využít celý citron

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Hummus s grilovanými tortillami

Hummus s grilovanými tortillami

Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Svačina Pečení Dietní Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Citronová šťáva Cizrna Olivový olej Pasta tahini Římský kmín Sůl Uzená paprika - koření

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

180
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
118
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
108
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
72
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dcera Janžurové Remundová jako nejmladší účastnice festivalu ve Varech: Byl jí pouhý měsíc!

Dcera Janžurové Remundová jako nejmladší účastnice festivalu ve Varech: Byl jí pouhý měsíc!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Hummus II.
Hummus II.
Hummus s grilovanými tortillami
Hummus s grilovanými tortillami
Hummus s chilli
Hummus s chilli
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z lilku s ořechy kešú
Hummus z lilku s ořechy kešú
  • Recepty.cz
  • Hummus s pečenou paprikou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact