mleté maso
popřípadě trochu, osmažené v olivovém oleji
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené kousíčky mletého masa).
2
Příloha: jakékoliv čerstvé pečivo (autentický je libanonský chléb), zelenina nakrájená na tyčinky.
3
Sezmová pasta a olivový olej zpomalují vstřebávání alkoholu a přitom jsou zdravé. Vhodné na různá pohoštění, kde se podává alkohol.
Tento recept jsem objevila v casopise, krom cesneku take pridavam cibuli a a petrzelovou nat. Olivovy olej pridavam uz pri mixovani, ozdobim sezamovymi seminky. Opravdu vyborne !
Hummus jsem ochutnala v řecké taverně na ostrově Zakynthos a byl vynikající...takže díky za recept a brzy ho vyzkouším ;-)
Petka 23
|4. 3. 2007 17:49
Kde se dá sehnat sezamová pasta a kolik tak stojí?
Helena
|4. 5. 2006 18:07
Neco podobneho nam predlozili ve Vidni v hotelu Arcotel.Moderni kuchari s nim vymysleji vselijake recepty,protoze kombinace cizrny se sezamovym a olivovym olejem a navic citronem a cesnekem je superzdrava a urcite patri do moderni vyzivy.Na tom kongresu ve Vidni byli lide z ruznych zemi,ale hlavne Skandinavie a vsichni ho znali.Me nejdrive moc nechutnal,ale pak jsem si uvadomila jeho nutricni prinos a zacali jsme ho delat ridci a nechame v tom par celych kulicek a je to vyborne.
Airan
|4. 5. 2006 16:23
Pred chvili jsem ochutnala neco uzasneho. Jen 10min zapecene predem a nasledne vychlazene zampiony se plneji hummusem, nahore je nastrouhany syr gouda a oliva. Naprosta lahudka!
Gabriela B
|28. 3. 2006 15:32
Já dávám jednoznačně za 1. Hummus patří v naší rodině k oblíbeným pochoutkám. Dělám ho velmi často. Jako lehkou večeři s chlebem, drobné pohoštění nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Pokud nemáte moc rádi tahine, zkuste jeden z následujících receptů : "Rozdrcená kořeněná cizrna" nebo "Pomazánka z cizrny" (k dispozici na těchto stránkách). Obě varianty jsou moc dobré. Doporučuji vyzkoušet. Je to rychlé, nenáročné a zdravé.
Helena
|19. 3. 2006 15:46
Tento recept uz delaji vsude a prosel zkouskou nekolika stoleti,jedna petka ho neodstrani,to jen me nekdy prekvapi lidska povaha.
luckymili
|18. 3. 2006 18:04
Paní Heleno, vůbec se nevzrušujte nad tím hodnocením, které udělal/a/ zřejmě nějaký "ignorant", vždyť Hummus bi tahina je považován za specialitu Středního východu a je jednou z důležitých součastí židovské kuchyně.