Cizrnu den předem namočíme. Vodu slijeme, znovu zalijeme a dáme vařit. Uvaříme do měkka. Vychlazenou cizrnu umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici, máslo a olej, zředíme trochou láku, když nemáme přidáme lžíci vody. Nakonec osolíme a mírně opepříme zamícháme rozetřený česnek. Mažeme na veku zdobíme kolečkem rajčete.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Marťásek
|9. 3. 2008 01:21
Pasta Tahini se dá nahradit loupaným , lehce opraženým sezamovým semínkem , které rozmixujeme s trochou oleje :-)) Přimlouvám se za jeho použití , pomazánka je s ním opravdu výborná . Když místo láku z okurek použijeme citrónovou šťávu a bílý jogurt místo hořčice a pomazánkového másla , získáme o něco zdravější verzi :-))
Alena
|8. 3. 2008 19:12
Pomazánku jsem použila na chlebíčky, ozdobila plátkem šunky a zeleninou, byly výborné. Nikdo nepoznal, že je to z hrachu. Jen tak mimochodem, proč je tento recept zařazen mezi pokrmy z rýže/obilovin, když cizrna je luštěnina?
Tahini se dá koupit myslím v každém obchůdku se zdravou výživou. Máme tu jeden takový a tam mají i víc značek:-)
Anna G.
|27. 5. 2007 21:33
Mate pravdu, ze toto je ponekud upraveny recept na hummous. Ale je to recept, ktery umozni lidem, kteri nemaji poneti o tom co je to Tahini udelat si hummous. Ani nevim jestli se da v Cechach sehnat pasta ze sezamovych seminek. Hummous podle tohoto receptu je vazne pochoutka.
zuzana šípová
|22. 5. 2007 16:59
pozor!! do správného hummousu patří Tahini, což je pasta ze sezamových semínek nebo alespoň burákové máslo, dá to pomazánce nebo dipu, jak se tomu říká, ten správný šmrc. Já tam ještě přidávám na oliv.oleji osmažený česnek a cibulku. žádné pomazánkové máslo či lák z okurek:-) to je spíš humus po česku. nic ve zlým :-)
Marie L.
|22. 5. 2007 14:43
V prodejnách zdravé výživy prodávají již namletou cizrnu pod tímto názvem.