Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz. poznámka). Rohlíky namočíme do trochy mléka. Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem. Ochutíme česnekem, nakrájenou cibulí, opepříme, osolíme a přidáme trošku kmínu. Vmícháme krupici a rozšlehaná vejce, rozmícháme - musí vzniknout těsto ani husté ani vyloženě tekuté - ale spíš tekutější konzistence. Vlijeme na rozpálené sádlo a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Povrch rovněž polijeme trochou sádla. upečeme do růžova a křupava - cca 35 minut. Houby nemusíme nutně mlít, ale ještě před namáčením je rozdrtíme a pak už nemeleme. Pečeme ve velkém pekáči se zvýšenými okraji.