Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější kousky a vrátíme do vody, ve které byly máčeny a přilijeme 1/2 litru odraženého mléka. Touto směskou namočíme nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Nejlépe rukou utvoříme kašovitou hmotu, do které postupně přidáme žloutky, zázvor, kmín a krupičku. Osolíme a opepříme. Vmícháme rozpuštěné sádlo s máslem a opatrně sníh, co zůstal z vajec. Velmi silně vymažeme pekáček (plech) sádlem a a rozprostřeme hmotu. Povrch poklademe kousky sádla a dáme péci do trouby, než je povrch zlatavý (poznáte špejlí propečenost).
2
Podáváme teplé, ale je dobré i studené. Recept byl zaslán do soutěže receptů v Rakousku a vyhrál jednu z věcných cen + finanční odměnu. U nás stále úspěšný a i kamarádi nám jej chválí. Zkuste, není drahý ani moc pracný, ale je celkem rychlý.