Vše pokrájíme na malé kousky, frkneme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme doměka, až bude konzistence bez vody. Olivového oleje dáme jen 1 lžičku, jídlo je chutné a má minimum kalorií, jíme s celozrnným pečivem, balkánským sýrem nebo skalní dietáři jen se zeleninovým salátem. Dá se i namrazit a balíčky si nosit do práce místo hamburgerů.
vynikajiiiciiiiiiiiiiiiiiiii, udelala jsem plny hrnec a vmziku byl pryc ))) hana
Lenka Kristová
|22. 1. 2007 11:13
Jarko, jiný lehký recept mám pod názvem Dietní zelenina. Snad bude taky chutnat
Jarka
|20. 1. 2007 08:04
Vyborne Lenko. Dekuji. Pokud mate dalsi recpepty, sem s nimi. Hledala jsem neco dietniho, a lehkeho. Z dnesniho vareni mi mnoho nezbylo- kamarad si nekolikrat pridal a ocicka mu nadsenim jen zarila. Brambory jsem dala jako prilohu, pecene v troube s cesnekem a troskou majoranky.
Lenka Kristová
|3. 12. 2006 10:10
Jsem ráda,že chutnalo,já je jím taky často.Dají se samozřejmě dělat i s masem,přidat k jakémukoliv masu nakrájenému na kostičky a orestovanému na cibulce a pak dusit do měkka.
Yveta
|3. 12. 2006 06:35
Tak jsem to vyzkousela a toto jidlo je uplne fantasticke. Mnam. Davam do kazdodenniho jidelnicku. Bohuzel moji kluci museli k tomi miti maso a protoze jsem mela po ruce jenom klobasu, tak se spokojili i s ni. Mne to chutnalo jenom tak. Opravdu bozske fazolky. Na zamrazeni nic nezbylo a tak do prace si musim uvarit znovu. Dekuji za receptik. Lehky, moc dobry a rychly.
Iveta Bílková
|2. 12. 2006 08:01
To zní lákavě, taky vyzkouším, potom napíšu, jak mě to chutnalo. Díky.
Lenka Kristová
|1. 12. 2006 19:33
Yveto,není zač.Je to řecké jídlo,ale patří tam správně ještě brambor na větší kousky a víc olivového oleje.Upravila jsem jej do dietní formy,snad bude chutnat.
Yveta
|30. 11. 2006 02:36
Tak toto musim vyzkouset. Recept vypada velice dobre a neco podobneho jsem jedla u maminky. Lenko,dekuji za recept a uz vim, co si ponesu do prace.