Nakládané perličkové cibulky vložte do vyšší nádoby přilijte trochu láku. Ve vodní lázni nebo na pařáčku spařte na měsíčky pokrájenou šalotku a očištěnou, na proužky nakrájenou jarní cibulku. Odstavte hned, jakmile obě změknou.
2
Mezitím si připravte vlastní lák, Ve vyšší nádobě smíchejte vinný ocet s vlažnou vodou, přilijte bílé víno a přidejte cukr spolu s růžoovu solí. Pečlivě míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Do misky s cibulkami přidejte obě spařené cibule a směs začněte vrstvit do sterilizované sklenice, Zasypávejte červeným pepřem a nakládaným zeleným pepřem. Neopomeňte bobkový list. Nakonec zalijte lákem tak, aby cibulky byly zcela ponořené. Dobře zavíčkujte a uchovejte v chladnu 2-3 dny, potom konzumujte.