Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na slabší plátky. Nivu pokrájíme na plátky. Obojím plníme maso dle vlastního výběru.
2
Na hruškové řízky s Nivou použijeme buď větší plátky masa, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme, naplníme, přehneme a obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Nebo použijeme silnější plátek masa, do kterého opatrně prořízneme kapsu, osolíme a opepříme, naplníme a poté obalíme jako v prvním případě. Řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova nepříliš zprudka, aby se dobře propekly.
3
Před obalováním můžeme řízky zajistit párátkem nebo jehlicí, aby se nám nerozbalovaly při smažení - záleží také na tom, kolik náplně jsme do nich vložili.
4
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými nebo vařenými brambory a dozdobíme petrželkou.