• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l voda
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1,50
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky - plný kbelík (10-ti litrový)
    • 1
      kg cukr krupice
  • Dle chuti:
    • hřebíček celý
    • citronová kůra
    • skořicová kůra

Postup přípravy receptu

1
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které naskládáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice. Během přípravy hrušek si dáme uvařit nálev z vody cukrů a kyseliny citronové. Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme ihned horkým nálevem, aby nehnědly a pevně uzavřeme čistými víčky. Některé druhy hrušek mají tendenci tmavnout rychleji a ty doporučuji po nakrájení hned namočit do vody s citronovou šťávou nebo s ní hrušky přelévat.
2
Sterilujeme podle pevnosti a druhu hrušek a podle velikosti sklenic při 85 °C 15 - 25 minut.
3
Kompoty po vychladnutí uložíme na temném suchém místě a odebíráme dle potřeby.
4
Do kompotů pro dospěláky můžeme přidat frťánka rumu.
5
Kdo nechce přidávat kyselinu citronovou, může přidat do nálevu citronovou šťávu.
6
Podle rady babičky, by na každé hrušce měl zůstat kousek slupky, jako paprsek sluníčka. Důvod netuším, ale ctím tradici :-) .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 10. 2016 14:08

    Dělám kompot v podstatě úplně stejně, jen hrušky neloupu. Slupka nám nevadí a ušetří to práci. Dělám tak i jablka. Málokdo ale slupku v komputu toleruje a koho znám, tak všichni slupky loupou. Hřebíček samozřejmě nesmí chybět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hřebíček Hrušky Kyselina citronová Skořicová kůra Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
42
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
34
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Kotek ve Varech jako Gott: Vdovu Ivanu se souhlasem obešli!

Kotek ve Varech jako Gott: Vdovu Ivanu se souhlasem obešli!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact