• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • 1
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky vyzrálé, ještě pevné
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C. Do kompotu můžeme přidat hřebíček, kousek skořice nebo badyánu.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 27. 6. 2015 05:07

    :-)

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:49

    Doplněno

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:47

    Doplněno :-)

  • lucka | 23. 9. 2014 10:42

    Dobry den, muzete mi prosim nekdo upresnit ten nalev. kolik vody na tech 400g cukru a 1lz. kys. citronove?? predem moc dekuju

  • Ivča | 18. 8. 2014 12:35

    Já zavařuju pouze v troubě a je to vše ok :-)

  • Honza | 18. 10. 2012 15:52

    Nemám hrnec , tak jsem sklenice naskládal na plech do trouby a zalil dno vařící vodou..Dal jsem tomu 40 min na 150st , protože při takové ploše ta voda jemně bublinkuje...Tak uvidím , co z toho bude..Máte stím někdo zkušenosti ? Mám kuchyň jako dlaň , takže hrnec nepřipadá v úvahu :-)

  • hikle | 6. 10. 2012 13:46

    Hřebíček nám v kompotu taky chutná, kompot dobře ochutí.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 7. 9. 2012 12:33

    hrušky jsem také povařila v cukrové vodě se skořicí, badiánem a hřebíčkem. Naplnila do sklenic a ještě sterilizovala..

  • nnln | 30. 5. 2011 10:00

    Hrušky nejdřív vaříme v cukrové vodě (na litr 300 g cukru) s hřebíčkem, ten dáváme do čajového sítka, ať nezůstává v kompotu.

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:24

    ...do části z mnoha kompotů :-D přidávám hřebíček, plátek zázvoru, citronovou kůru nebo skořici :-P - je to příjemná změna ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 26. 5. 2011 12:50

    Opraveno, díky.

  • nnln | 26. 5. 2011 08:57

    2 ks hrušek? nemají to být 2 kg?

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:50

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Ivana Šumpelová | 20. 8. 2009 11:42

    Pro JITKU:Velice děkuji! Hned jsem si říkala, že jedinná logická možnost, jak neplavat, je aby byly povařené..... Jenže mě zaráželo, že v žádném receptu to nebylo a všem se to podařilo! Díky moc... tyhle rychle sníme, ať zbytečně nejsou na očích a příští rok to napravím ... ;-)

  • Jitka Bublová | 19. 8. 2009 13:26

    Pro Ivanu Š.: Zavařuji hrušky podle nějakého obyč letitého receptu, a tam se před vložením do sklenic trochu předvaří - v receptu je uvedeno "aby lehce sklouzly při napíchnutí z jehlice". Sterilují se 20 minut při 85 stupních. Jsou světlounké a nikdy neplavou, tak třeba Vám tento způsob trochu pomůže :-)

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • cceline | 3. 8. 2007 14:57

    Teď jsem zrovna zavařovala hrušky se zázvorem a musím říct, že je to pošušňáníčko.

  • Martina | 3. 8. 2007 10:36

    Dobré je taky hrušky zavařovat s jedlými jeřabinami.Dělala to moje maminka a má to od své babičky. Je to výborné.

  • Petra Seibertová | 15. 9. 2006 15:49

    Kompot se zázvorem jsem ještě nezkoušela,ale právě včera jsem dělala hruškový džem se zázvorem z těchto stránek a musím konstatovat,že chuť je témeř bezkonkurenční.Proto si myslím,že i kompot se zázvorem bude skvělý.

  • Maruš | 3. 7. 2006 21:53

    Nedávno jsem vyčetla,že se můžou s hruškami prokládat kolečka zázvoru.Nemáte to někdo vyzkoušené a můžete doporučit?Děkuji.Taky se chystám vyzkoušet-Hruškový džem se zázvorem,který je tady vložený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Vepřové kari

Vepřové kari

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

82
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
40
Butter chicken masala
Butter chicken masala
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact