• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • 1
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky vyzrálé, ještě pevné
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C. Do kompotu můžeme přidat hřebíček, kousek skořice nebo badyánu.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 27. 6. 2015 05:07

    :-)

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:49

    Doplněno

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:47

    Doplněno :-)

  • lucka | 23. 9. 2014 10:42

    Dobry den, muzete mi prosim nekdo upresnit ten nalev. kolik vody na tech 400g cukru a 1lz. kys. citronove?? predem moc dekuju

  • Ivča | 18. 8. 2014 12:35

    Já zavařuju pouze v troubě a je to vše ok :-)

  • Honza | 18. 10. 2012 15:52

    Nemám hrnec , tak jsem sklenice naskládal na plech do trouby a zalil dno vařící vodou..Dal jsem tomu 40 min na 150st , protože při takové ploše ta voda jemně bublinkuje...Tak uvidím , co z toho bude..Máte stím někdo zkušenosti ? Mám kuchyň jako dlaň , takže hrnec nepřipadá v úvahu :-)

  • hikle | 6. 10. 2012 13:46

    Hřebíček nám v kompotu taky chutná, kompot dobře ochutí.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 7. 9. 2012 12:33

    hrušky jsem také povařila v cukrové vodě se skořicí, badiánem a hřebíčkem. Naplnila do sklenic a ještě sterilizovala..

  • nnln | 30. 5. 2011 10:00

    Hrušky nejdřív vaříme v cukrové vodě (na litr 300 g cukru) s hřebíčkem, ten dáváme do čajového sítka, ať nezůstává v kompotu.

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:24

    ...do části z mnoha kompotů :-D přidávám hřebíček, plátek zázvoru, citronovou kůru nebo skořici :-P - je to příjemná změna ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 26. 5. 2011 12:50

    Opraveno, díky.

  • nnln | 26. 5. 2011 08:57

    2 ks hrušek? nemají to být 2 kg?

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:50

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Ivana Šumpelová | 20. 8. 2009 11:42

    Pro JITKU:Velice děkuji! Hned jsem si říkala, že jedinná logická možnost, jak neplavat, je aby byly povařené..... Jenže mě zaráželo, že v žádném receptu to nebylo a všem se to podařilo! Díky moc... tyhle rychle sníme, ať zbytečně nejsou na očích a příští rok to napravím ... ;-)

  • Jitka Bublová | 19. 8. 2009 13:26

    Pro Ivanu Š.: Zavařuji hrušky podle nějakého obyč letitého receptu, a tam se před vložením do sklenic trochu předvaří - v receptu je uvedeno "aby lehce sklouzly při napíchnutí z jehlice". Sterilují se 20 minut při 85 stupních. Jsou světlounké a nikdy neplavou, tak třeba Vám tento způsob trochu pomůže :-)

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • cceline | 3. 8. 2007 14:57

    Teď jsem zrovna zavařovala hrušky se zázvorem a musím říct, že je to pošušňáníčko.

  • Martina | 3. 8. 2007 10:36

    Dobré je taky hrušky zavařovat s jedlými jeřabinami.Dělala to moje maminka a má to od své babičky. Je to výborné.

  • Petra Seibertová | 15. 9. 2006 15:49

    Kompot se zázvorem jsem ještě nezkoušela,ale právě včera jsem dělala hruškový džem se zázvorem z těchto stránek a musím konstatovat,že chuť je témeř bezkonkurenční.Proto si myslím,že i kompot se zázvorem bude skvělý.

  • Maruš | 3. 7. 2006 21:53

    Nedávno jsem vyčetla,že se můžou s hruškami prokládat kolečka zázvoru.Nemáte to někdo vyzkoušené a můžete doporučit?Děkuji.Taky se chystám vyzkoušet-Hruškový džem se zázvorem,který je tady vložený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

129
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
96
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
67
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…
56
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
56
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact