• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • 1
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky vyzrálé, ještě pevné
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C. Do kompotu můžeme přidat hřebíček, kousek skořice nebo badyánu.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 27. 6. 2015 05:07

    :-)

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:49

    Doplněno

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:47

    Doplněno :-)

  • lucka | 23. 9. 2014 10:42

    Dobry den, muzete mi prosim nekdo upresnit ten nalev. kolik vody na tech 400g cukru a 1lz. kys. citronove?? predem moc dekuju

  • Ivča | 18. 8. 2014 12:35

    Já zavařuju pouze v troubě a je to vše ok :-)

  • Honza | 18. 10. 2012 15:52

    Nemám hrnec , tak jsem sklenice naskládal na plech do trouby a zalil dno vařící vodou..Dal jsem tomu 40 min na 150st , protože při takové ploše ta voda jemně bublinkuje...Tak uvidím , co z toho bude..Máte stím někdo zkušenosti ? Mám kuchyň jako dlaň , takže hrnec nepřipadá v úvahu :-)

  • hikle | 6. 10. 2012 13:46

    Hřebíček nám v kompotu taky chutná, kompot dobře ochutí.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 7. 9. 2012 12:33

    hrušky jsem také povařila v cukrové vodě se skořicí, badiánem a hřebíčkem. Naplnila do sklenic a ještě sterilizovala..

  • nnln | 30. 5. 2011 10:00

    Hrušky nejdřív vaříme v cukrové vodě (na litr 300 g cukru) s hřebíčkem, ten dáváme do čajového sítka, ať nezůstává v kompotu.

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:24

    ...do části z mnoha kompotů :-D přidávám hřebíček, plátek zázvoru, citronovou kůru nebo skořici :-P - je to příjemná změna ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 26. 5. 2011 12:50

    Opraveno, díky.

  • nnln | 26. 5. 2011 08:57

    2 ks hrušek? nemají to být 2 kg?

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:50

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Ivana Šumpelová | 20. 8. 2009 11:42

    Pro JITKU:Velice děkuji! Hned jsem si říkala, že jedinná logická možnost, jak neplavat, je aby byly povařené..... Jenže mě zaráželo, že v žádném receptu to nebylo a všem se to podařilo! Díky moc... tyhle rychle sníme, ať zbytečně nejsou na očích a příští rok to napravím ... ;-)

  • Jitka Bublová | 19. 8. 2009 13:26

    Pro Ivanu Š.: Zavařuji hrušky podle nějakého obyč letitého receptu, a tam se před vložením do sklenic trochu předvaří - v receptu je uvedeno "aby lehce sklouzly při napíchnutí z jehlice". Sterilují se 20 minut při 85 stupních. Jsou světlounké a nikdy neplavou, tak třeba Vám tento způsob trochu pomůže :-)

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • cceline | 3. 8. 2007 14:57

    Teď jsem zrovna zavařovala hrušky se zázvorem a musím říct, že je to pošušňáníčko.

  • Martina | 3. 8. 2007 10:36

    Dobré je taky hrušky zavařovat s jedlými jeřabinami.Dělala to moje maminka a má to od své babičky. Je to výborné.

  • Petra Seibertová | 15. 9. 2006 15:49

    Kompot se zázvorem jsem ještě nezkoušela,ale právě včera jsem dělala hruškový džem se zázvorem z těchto stránek a musím konstatovat,že chuť je témeř bezkonkurenční.Proto si myslím,že i kompot se zázvorem bude skvělý.

  • Maruš | 3. 7. 2006 21:53

    Nedávno jsem vyčetla,že se můžou s hruškami prokládat kolečka zázvoru.Nemáte to někdo vyzkoušené a můžete doporučit?Děkuji.Taky se chystám vyzkoušet-Hruškový džem se zázvorem,který je tady vložený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

31
Míša řezy
Míša řezy
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
24
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact