• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s vanilkovým medem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč s vanilkovým medem

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • moučkový cukr k posypání
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      g listové těsto
    • 35
      g rozinky
    • 250
      g lučina
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 175
      g med
    • 1
      ks vanilkový lusk semínka
    • 2
      ks hrušky na tenké plátky
    • 250
      g polotučný tvaroh
    • 55
      g cukr krupice + lžička navíc

Postup přípravy receptu

1
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.
2
Konce těsta mírně srolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neoloupaných hrušek. Jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc.

RADA: Vychytávky, které využijete při pečení sladkého i slaného!

3
V troubě rozehřáté na 200°C pečte dozlatova 20 minut.
4
Mezitím udělejte med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k bodu varu.
5
Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
6
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

RADA: Zkuste pravé české tvarohové buchty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Hrušková bryja s plackami

Hrušková bryja s plackami

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Září Říjen Listopad Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hrušky Listové těsto Lučina Máslo Med Moučkový cukr Polotučný tvaroh Rozinky Vanilkový cukr Vanilkový lusk Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

81
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
53
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
42
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
41
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč II.
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s vanilkovým medem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact