Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.
2
Konce těsta mírně srolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neoloupaných hrušek. Jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc.
V troubě rozehřáté na 200°C pečte dozlatova 20 minut.
4
Mezitím udělejte med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k bodu varu.
5
Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
6
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.