Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky.
2
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru (není nutná) a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe hruškami, jemně posypeme mletou skořicí a zasypeme žmolenkou.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) na cca 35-45 minut dorůžova.
chuťově výborný... ale nedávala jsem na plech, protože máme docela velký a toho těsta mi přišlo docela málo... dala jsem tedy na pekáč 20x35 cm a vyšla mi asi 5 cm vysoká buchta... trochu hůř se kontrolovalo, jestli už je těsto upečené, ale odhadla jsem to nakonec dobře
Lucie
|19. 10. 2014 08:14
Rychlý a moc dobrý, ale z jablíček Těch my máme dost, ale hrušku ani jednu.
Zdena Václavíková
|30. 8. 2014 08:49
V půl sedmé jsem ho vytáhla z trouby a vylákala s ním všechny ospalce z postelí. Krásně tu zavoněl a je taky moc dobrý.
Daniela
|15. 10. 2013 12:37
Z podobného těsta dělám bábovku, je dobrá a vláčná ale koláč s ovocem a žmolenkou je ještě lepší. Recept se mi moc líbí a budu podle něj péct i nadále. Děkuji :-)