• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g máslo nebo Hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma
    • 1
      lžička citronová kůra - čerstvá
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 800
      g hrušky , očištěné, na klínky pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • žmolenka - hrubá mouka, cukr krupice, vanilkový cukr, změklé máslo

Postup přípravy receptu

1
Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky.
2
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru (není nutná) a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe hruškami, jemně posypeme mletou skořicí a zasypeme žmolenkou.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) na cca 35-45 minut dorůžova.
4
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem

Jablečný či hruškový dort (řez) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:05

    Báječný!

  • Iveta | 6. 3. 2017 17:25

    :-)) :-* <3 O:-) Díky za recept, koláč je vážně úúúúžasný i s jablky :-)

  • Tereza | 13. 8. 2016 07:57

    Výborný koláč :-* . Upečený byl v mžiku, příprava byla taky snadná a div že na mě i kousek zbyl jak skvěle chutnal :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2014 08:55

    ...my radši méně buchty a více ovoce (tvarohu, krému...) ;-) vnitřní rozměr plechu 28x38 cm

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 10. 2014 16:58

    chuťově výborný... ale nedávala jsem na plech, protože máme docela velký a toho těsta mi přišlo docela málo... dala jsem tedy na pekáč 20x35 cm a vyšla mi asi 5 cm vysoká buchta... trochu hůř se kontrolovalo, jestli už je těsto upečené, ale odhadla jsem to nakonec dobře

  • Lucie | 19. 10. 2014 08:14

    Rychlý a moc dobrý, ale z jablíček Těch my máme dost, ale hrušku ani jednu.

  • Zdena Václavíková | 30. 8. 2014 08:49

    V půl sedmé jsem ho vytáhla z trouby a vylákala s ním všechny ospalce z postelí. Krásně tu zavoněl a je taky moc dobrý.

  • Daniela | 15. 10. 2013 12:37

    Z podobného těsta dělám bábovku, je dobrá a vláčná ale koláč s ovocem a žmolenkou je ještě lepší. Recept se mi moc líbí a budu podle něj péct i nadále. Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hrušky Máslo Měkký tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce Žmolenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Pařížský dort

Pařížský dort

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
27
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
23
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact