• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč na velký plech
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč na velký plech

autor: Marsee
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč na velký plech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      lžíce skořice
    • 125
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml podmáslí
  • Náplň
    • 1
      kg hrušky
    • 150
      g vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • 75
      g cukr
    • skořice
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na těsto smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, van. cukr, skořici , olej a podmáslí. Uhněteme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.
2
Těsto posypeme hruškami, cukrem se skořicí, ořechy a dáme na 20 min. péct do 200°C.
3
Po 20 minutách vyndáme, polijeme smetanou a vrátíme zpět na cca 15 - 20 min. Místo hrušek je možné použít jablka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Velký ořechový dort

Velký ořechový dort

Jablečný koláč na plech s drobenkou

Jablečný koláč na plech s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evatp | 28. 6. 2014 12:53

    Koláč je výborný! Jen jsem se bála jak bez těch vajec, tak jsem tam 3 vrzla...Je opravdu moc dobrý, doporučuji! ;-)

  • Marcela Žihlová | 10. 11. 2009 17:11

    Ve všem vejce nejsou potřeba, těsto drží i bez nich. Ale každému chutná něco jiného. Třeba má rodina tento koláč sní na posezení :)

  • ladislava staffenová | 14. 10. 2009 14:16

    Já se držela přesně receptu, jen jsem dala směs hrušek a jablek, dala kefír a nemělo to chybu

  • Lenka H. | 14. 10. 2009 09:36

    Musím se smát, mám stejnou zkušenost jako Anna. Dodala jsem vejce, díky té skořici je těsto divně tmavé a u nás koláč uspěl až s dávkou šlehačky a trochou rybízového džemu.Ale opakovat již nebudu...

  • Anna Vobroučková | 13. 10. 2009 13:39

    Pekla jsem koláč v pátek,rodině to dá se říct chutnalo .V těstě mi chyběly vejce,tak jsem tam 2 dala.Na pohled není koláč moc líbivý,i přes to se snědl.Dávám malou 1.

  • Marcela Žihlová | 8. 10. 2009 14:17

    Ano ta smetana na tom nádherně zkaramelizuje a pak je to vynikající :)

  • Eva Kolčavová | 5. 10. 2009 15:21

    Vynikající, nemělo to chybu. Přilévání smetany během pečení mi přišlo trošku zvláštní, ale koláč je potom krásně vláčný a smetana se pěkně vypeče. doporučuji a dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Září Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrušky Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

55
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Papriková krkovice
Papriková krkovice
34
Virgin mojito
Virgin mojito
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč na velký plech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact