Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit. Rozmícháme kávu, smetanu, vejce, cukr, pudinkový prášek a skořici.
2
Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky. Z těsta vyválíme plát (asi 0,5cm), kterým vyložíme vymazanou formu. Zvýšíme okraje asi na 2 cm. Těsto několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 °C asi 15 minut a pak necháme vychladnout.
3
Na předpečené těsto poklademe hrušky až po okraj korpusu, zalijeme je kávovou smetanou a posypeme lupínky. Pečeme dalších 25-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme vychladnout. Pokud koláč vydrží do druhého dne, křehké těsto zvláční.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka Rudlová
|3. 10. 2009 16:14
Tak jsem zkoušela podruhé, těsta jsem udělala malinko víc a dala to na normální plech a hrušky i náplň rovnou a bylo to fajn.
Šárka Rudlová
|26. 9. 2009 13:00
Pekla jsem též v dortové formě a jelikož mi při pečení spadl jeden okraj, náplň pak malinko zatekla pod koláč a ten se špatně krájel, jinak ale moc dobré, určitě zkusím znovu!
Olga Hefertová
|27. 8. 2007 11:39
Vyzkoušela jsem a udělala jsem základní chybu. Protože nemám kulatou formu na koláč, použila jsem dortovou a tak se stalo, že většina tekuté směsi mi z formy vytekla. Možná by bylo lepší smetanu i vejce ušlehat, aby směs nebyla úplně vodnatá a udržela se v hruškách. Jinak chuťově byl dobrý. Hodnotím za 2.