Středně velkou koláčovou formu vytřeme máslem a lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Na vál prosijeme mouku přidáme máslo a 4 lžíce vody. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout.
3
Oloupané hrušky nakrájíme na plátky. Těsto rozválíme na sílu 1 cm, přesuneme do formy a propícháme vidličkou. Poklademe hruškami, posypeme cukrem se skořicí a upečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|12. 10. 2011 11:27
Tak musela jsem přidat 1 vajíčko,trochu kypřícího prášku,zdvojnásobit dávku a více vody,pak těsto bylo vláčnější a lepší!
Ivan
|25. 11. 2007 22:48
Tak holky co takhle vejce, prasek do peciva a baking soda? Uf, Uf.Prece i do knedliku je to potreba a kolac je trochu narocnejsi.
markéta
|17. 8. 2007 21:15
Připojuji se k Radce a Nikol, koláč se ani v podstatě nespojí, trochu mi to připadá že tam musí něco chybět.
viera
|12. 9. 2005 14:55
ja som cesto urobila kysnuté a bolo to výborné Ďakujem za inspiráciu doteraz som robila len jablčnik
Radka Zezulova
|13. 7. 2004 15:29
Pokusila jsem se kolac vyrobit, no snedli jsme ho, ale musim rict opravdu udelat testo opravdu zazrak!!! Muzete nejak poradit jak udelat testo, aby se nedrolilo. A reaguji tez na prispevek Nikol vice mouky a masla je asi opravdu nutne....
Nikol
|30. 6. 2004 08:04
Včera jsen koláč dělala. Kdybych měla rozválet tu kuličku těsta na 1 cm, tak z toho mám placičku tak na dlaň. Minimálně zdvojnásobit množství. Je normální, že těsto je po upečení tvrdé? Jinak docela chutné.