• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 150
      g máslo
    • sůl na špičku lžičky
    • 4
      ks vejce
    • 1400
      ml mléko cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti, cca
    • 150
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 450
      ml natural rýže nebo kulatozrnná = odměřených
  • Dále
    • máslo na vymazání
    • rozinky
    • citronová šťáva
    • strouhaný kokos
    • nasekané ořechy
    • hrušky
    • skořice - mletá
    • jablka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Mléko (jeden litr) se solí uvedeme k varu. Rýži přebereme, propláchneme a přidáme do mléka společně s máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dle návodu vaříme doměkka dle návodu na obalu 15-20 minut za stálého míchání. V polovině vaření přimícháme i cukr krupici a dle potřeby přidáváme mléko, tolik, aby nám po uvaření vznikla středně hustá kaše. Ta během chladnutí bude ještě houstnout!

RADA: Jak uvařit rýži? Koukněte na video!

2
Během chladnutí rýže si oloupeme jablka nebo hrušky (nebo obojí), odstraníme jádřince a pokrájíme. Pokud chceme, aby nám nezhnědla nebo pokud jsou příliš sladká, pokapeme je šťávou z citronu.
3
Do vychladlé rýže (pokojová teplota) zašleháme žloutky a pudink v prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků a mléčnou rýží vyložíme dno dobře vymazaného hlubokého pekáče (já používám dvě menší skleněné zapékací mísy). Na rýži poskládáme na kostky nebo silnější plátky pokrájená jablka/hrušky, dle chuti posypeme skořicí, cukrem, případně přidáme i kokos nebo ořechy a rozinky. Vše opět zakryjeme vrstvou mléčné rýže, uhladíme a opět poklademe jablky/hruškami... Poslední vrstvu děláme rýžovou, tu posypeme trochou cukru se skořicí. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 40-45 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

4
Po upečení vyndáme z trouby a necháme pět minut na kamnech odstát. Nákyp nám zpevní a bude se lépe krájet.
5
Podáváme s kompotem. Dobrý je i po vychladnutí jako dezert s kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Hruškový závin II.

Hruškový závin II.

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Žilka | 26. 1. 2017 14:35

    Byl výborný a studený se dá jíst ke kávě místo buchty. I mé ženě nákyp velmi chutnal.

  • Katka | 1. 3. 2016 06:04

    Byl výborný , před chvilkou jsem snědla poslední kousek

  • Pavla | 21. 1. 2016 11:32

    Brzy si ho dáme znova. Je totiž luxusní <3

  • Katerina | 20. 12. 2015 15:19

    Senzacni vec! Vonel uz pri peceni naprosto bozsky, temer vanocne <:-)

  • Veronika | 10. 10. 2015 18:04

    Velmi příjemné jídlo co nejenom mě odneslo o několik let nazpátek. Moc za něj děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp Nejlepší dezerty Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z mléka / sýra Z rýže Pro děti Bezmasá jídla Z ovoce Dezerty Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hrušky Jablka Máslo Mléko Nasekané ořechy Natural rýže Rozinky Skořice - mletá Strouhaný kokos Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Salát Caprese

Salát Caprese

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

166
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
162
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
126
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
113
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
99
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Hruškové zimní pohlazení
Hruškové zimní pohlazení
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact