• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 150
      g máslo
    • sůl na špičku lžičky
    • 4
      ks vejce
    • 1400
      ml mléko cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti, cca
    • 150
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 450
      ml natural rýže nebo kulatozrnná = odměřených
  • Dále
    • máslo na vymazání
    • rozinky
    • citronová šťáva
    • strouhaný kokos
    • nasekané ořechy
    • hrušky
    • skořice - mletá
    • jablka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Mléko (jeden litr) se solí uvedeme k varu. Rýži přebereme, propláchneme a přidáme do mléka společně s máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dle návodu vaříme doměkka dle návodu na obalu 15-20 minut za stálého míchání. V polovině vaření přimícháme i cukr krupici a dle potřeby přidáváme mléko, tolik, aby nám po uvaření vznikla středně hustá kaše. Ta během chladnutí bude ještě houstnout!

RADA: Jak uvařit rýži? Koukněte na video!

2
Během chladnutí rýže si oloupeme jablka nebo hrušky (nebo obojí), odstraníme jádřince a pokrájíme. Pokud chceme, aby nám nezhnědla nebo pokud jsou příliš sladká, pokapeme je šťávou z citronu.
3
Do vychladlé rýže (pokojová teplota) zašleháme žloutky a pudink v prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků a mléčnou rýží vyložíme dno dobře vymazaného hlubokého pekáče (já používám dvě menší skleněné zapékací mísy). Na rýži poskládáme na kostky nebo silnější plátky pokrájená jablka/hrušky, dle chuti posypeme skořicí, cukrem, případně přidáme i kokos nebo ořechy a rozinky. Vše opět zakryjeme vrstvou mléčné rýže, uhladíme a opět poklademe jablky/hruškami... Poslední vrstvu děláme rýžovou, tu posypeme trochou cukru se skořicí. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 40-45 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

4
Po upečení vyndáme z trouby a necháme pět minut na kamnech odstát. Nákyp nám zpevní a bude se lépe krájet.
5
Podáváme s kompotem. Dobrý je i po vychladnutí jako dezert s kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Hruškový závin II.

Hruškový závin II.

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Žilka | 26. 1. 2017 14:35

    Byl výborný a studený se dá jíst ke kávě místo buchty. I mé ženě nákyp velmi chutnal.

  • Katka | 1. 3. 2016 06:04

    Byl výborný , před chvilkou jsem snědla poslední kousek

  • Pavla | 21. 1. 2016 11:32

    Brzy si ho dáme znova. Je totiž luxusní <3

  • Katerina | 20. 12. 2015 15:19

    Senzacni vec! Vonel uz pri peceni naprosto bozsky, temer vanocne <:-)

  • Veronika | 10. 10. 2015 18:04

    Velmi příjemné jídlo co nejenom mě odneslo o několik let nazpátek. Moc za něj děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp Nejlepší dezerty Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z mléka / sýra Z rýže Pro děti Bezmasá jídla Z ovoce Dezerty Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hrušky Jablka Máslo Mléko Nasekané ořechy Natural rýže Rozinky Skořice - mletá Strouhaný kokos Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

46
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
35
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
27
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Šárka Krausová končí v seriálu Ulice: Je za tím těhotenství?

Šárka Krausová končí v seriálu Ulice: Je za tím těhotenství?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Hruškové zimní pohlazení
Hruškové zimní pohlazení
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact