• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 150
      g máslo
    • sůl na špičku lžičky
    • 4
      ks vejce
    • 1400
      ml mléko cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti, cca
    • 150
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 450
      ml natural rýže nebo kulatozrnná = odměřených
  • Dále
    • máslo na vymazání
    • rozinky
    • citronová šťáva
    • strouhaný kokos
    • nasekané ořechy
    • hrušky
    • skořice - mletá
    • jablka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Mléko (jeden litr) se solí uvedeme k varu. Rýži přebereme, propláchneme a přidáme do mléka společně s máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dle návodu vaříme doměkka dle návodu na obalu 15-20 minut za stálého míchání. V polovině vaření přimícháme i cukr krupici a dle potřeby přidáváme mléko, tolik, aby nám po uvaření vznikla středně hustá kaše. Ta během chladnutí bude ještě houstnout!

RADA: Jak uvařit rýži? Koukněte na video!

2
Během chladnutí rýže si oloupeme jablka nebo hrušky (nebo obojí), odstraníme jádřince a pokrájíme. Pokud chceme, aby nám nezhnědla nebo pokud jsou příliš sladká, pokapeme je šťávou z citronu.
3
Do vychladlé rýže (pokojová teplota) zašleháme žloutky a pudink v prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků a mléčnou rýží vyložíme dno dobře vymazaného hlubokého pekáče (já používám dvě menší skleněné zapékací mísy). Na rýži poskládáme na kostky nebo silnější plátky pokrájená jablka/hrušky, dle chuti posypeme skořicí, cukrem, případně přidáme i kokos nebo ořechy a rozinky. Vše opět zakryjeme vrstvou mléčné rýže, uhladíme a opět poklademe jablky/hruškami... Poslední vrstvu děláme rýžovou, tu posypeme trochou cukru se skořicí. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 40-45 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

4
Po upečení vyndáme z trouby a necháme pět minut na kamnech odstát. Nákyp nám zpevní a bude se lépe krájet.
5
Podáváme s kompotem. Dobrý je i po vychladnutí jako dezert s kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Hruškový závin II.

Hruškový závin II.

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Žilka | 26. 1. 2017 14:35

    Byl výborný a studený se dá jíst ke kávě místo buchty. I mé ženě nákyp velmi chutnal.

  • Katka | 1. 3. 2016 06:04

    Byl výborný , před chvilkou jsem snědla poslední kousek

  • Pavla | 21. 1. 2016 11:32

    Brzy si ho dáme znova. Je totiž luxusní <3

  • Katerina | 20. 12. 2015 15:19

    Senzacni vec! Vonel uz pri peceni naprosto bozsky, temer vanocne <:-)

  • Veronika | 10. 10. 2015 18:04

    Velmi příjemné jídlo co nejenom mě odneslo o několik let nazpátek. Moc za něj děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp Nejlepší dezerty Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z mléka / sýra Z rýže Pro děti Bezmasá jídla Z ovoce Dezerty Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hrušky Jablka Máslo Mléko Nasekané ořechy Natural rýže Rozinky Skořice - mletá Strouhaný kokos Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

34
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
30
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec…
28
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
24
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Pavel Zedníček (76) řádí v Lakomci: Tajemství jeho kníru!

Pavel Zedníček (76) řádí v Lakomci: Tajemství jeho kníru!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Hruškové zimní pohlazení
Hruškové zimní pohlazení
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact