• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 150
      g máslo
    • sůl na špičku lžičky
    • 4
      ks vejce
    • 1400
      ml mléko cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti, cca
    • 150
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 450
      ml natural rýže nebo kulatozrnná = odměřených
  • Dále
    • máslo na vymazání
    • rozinky
    • citronová šťáva
    • strouhaný kokos
    • nasekané ořechy
    • hrušky
    • skořice - mletá
    • jablka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Mléko (jeden litr) se solí uvedeme k varu. Rýži přebereme, propláchneme a přidáme do mléka společně s máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dle návodu vaříme doměkka dle návodu na obalu 15-20 minut za stálého míchání. V polovině vaření přimícháme i cukr krupici a dle potřeby přidáváme mléko, tolik, aby nám po uvaření vznikla středně hustá kaše. Ta během chladnutí bude ještě houstnout!

RADA: Jak uvařit rýži? Koukněte na video!

2
Během chladnutí rýže si oloupeme jablka nebo hrušky (nebo obojí), odstraníme jádřince a pokrájíme. Pokud chceme, aby nám nezhnědla nebo pokud jsou příliš sladká, pokapeme je šťávou z citronu.
3
Do vychladlé rýže (pokojová teplota) zašleháme žloutky a pudink v prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků a mléčnou rýží vyložíme dno dobře vymazaného hlubokého pekáče (já používám dvě menší skleněné zapékací mísy). Na rýži poskládáme na kostky nebo silnější plátky pokrájená jablka/hrušky, dle chuti posypeme skořicí, cukrem, případně přidáme i kokos nebo ořechy a rozinky. Vše opět zakryjeme vrstvou mléčné rýže, uhladíme a opět poklademe jablky/hruškami... Poslední vrstvu děláme rýžovou, tu posypeme trochou cukru se skořicí. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 40-45 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

4
Po upečení vyndáme z trouby a necháme pět minut na kamnech odstát. Nákyp nám zpevní a bude se lépe krájet.
5
Podáváme s kompotem. Dobrý je i po vychladnutí jako dezert s kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Hruškový závin II.

Hruškový závin II.

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Žilka | 26. 1. 2017 14:35

    Byl výborný a studený se dá jíst ke kávě místo buchty. I mé ženě nákyp velmi chutnal.

  • Katka | 1. 3. 2016 06:04

    Byl výborný , před chvilkou jsem snědla poslední kousek

  • Pavla | 21. 1. 2016 11:32

    Brzy si ho dáme znova. Je totiž luxusní <3

  • Katerina | 20. 12. 2015 15:19

    Senzacni vec! Vonel uz pri peceni naprosto bozsky, temer vanocne <:-)

  • Veronika | 10. 10. 2015 18:04

    Velmi příjemné jídlo co nejenom mě odneslo o několik let nazpátek. Moc za něj děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp Nejlepší dezerty Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z mléka / sýra Z rýže Pro děti Bezmasá jídla Z ovoce Dezerty Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hrušky Jablka Máslo Mléko Nasekané ořechy Natural rýže Rozinky Skořice - mletá Strouhaný kokos Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Treska v krustě

Treska v krustě

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

76
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
58
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
55
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Hruškové zimní pohlazení
Hruškové zimní pohlazení
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact