• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškovomandlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hruškovomandlový koláč

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškovomandlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 130
      g máslo
    • 1
      lžíce studená voda
  • Náplň
    • 90
      g máslo
    • 0,60
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      hrnek mandle - loupané
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks hrušky větší, velké, ne příliš zralé

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** smíchat mouku, sůl a cukr a rychle vmíchat hodně studené máslo nakrájené na malé kostičky (používám mačkadlo na bramborovou kaši, aby se máslo z teplých rukou moc nenahřálo).
2
Vznikne drobenka a do ní rychle vmíchat ledovou vodu. Těsto vypadá drobivě, nesmí se přemíchat, vysypat na plastickou fólii, zabalit a trochu zmáčknout do tvaru bochánku.
3
Dát do lednice na 1 hodinu vychladit. Vyválet a dát do kulaté nižší formy (asi 25 cm v průměru). Péci na 170 °C asi 1/2 hodiny.
4
**Mandlová náplň:** na plechu při 350 °C trochu otoastovat mandle, asi 10 minut (aby více voněly), studené je nastrouhat. Smíchat máslo, cukr, vejce, vanilku a jako poslední mandle a mouku. Na předpečený koláč naaranžovat nakrájené hrušky, zalít mandlovou náplní a péci na 165 °C 30-40 minut, zkuste špejlí.¨
5
Před servírováním pocukrovat.
6
Aby těsto bylo krásně křehké, nesmí se přemíchat a je třeba jej udržovat co nejstudenější. Je to základní těsto, které se může použít na jakýkoliv páj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 14. 12. 2006 16:58

    Jani, kolko ide vajec do tej naplne, jedno?V postupe je uvedene a v ingredienciach neni. diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrušky Mandle - loupané Máslo Moučkový cukr Studená voda Sůl Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
30
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
27
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Hruškovomandlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact